Kadınların Uzun Yaşamasına Katkı Sağlayacak Mucizevi Bir Çay

Araştırma Texas Üniversitesi tarafından yapılmış. Yapılan araştırmaya göre papatya çayının ömrü uzatmaya yardımcı olabileceği belirtilmiş. “Çalışmanın sonuçları Gerontolog Dergisi’nde yayınlanmış. Papatya Çayı Ölüm Riskini %29 oranında azaltmaktadır.
Araştırmacılar 5 farklı eyalette yaşayan 1,677 Meksika kökenli Amerikalıların verilerini analiz etmişler. 65 yaş ve üstü bireylerde papatya çayı içilmesinin ölüm riski üzerindeki etkisi üzerine bir çalışma yapılmış. Çalışmaya göre katılanların %14’ü papatya çayı içmekteymiş. İçmeyenlerle kıyaslandığında herhangi bir nedenden ötürü ölüm risklerinin \%29 daha az olduğu saptanmış.
Bu konuda açıklama yapan Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı papatyanın yaşlanma karşıtı özellikleri olduğunu dile getiriyor. Ayrıca “Papatyada anti aging ve sağlığı destekleyici bir dizi besin öğesi olduğunu vurguluyor. Konuşmasına şöyle devam ediyor: En önemlileri luteolin, rutin, kafeik asit ve kuersetindir. Bunlara ek olarak apigenin adlı antioksidanı içerir, anti kanser ve anti inflamatuar (iltihap karşıtı) özellik gösterir.
Papatya kan şekeri ve kan basıncını düşürür, kan inceltici özelliği vardır, bu sayede kalp krizi ve felç riskini azaltabilmektedir. Papatya çok yönlü bir bitkidir, hazımsızlık, ülser, uykusuzluk, anksiyete, hemoroid ve egzema gibi çeşitli sağlık sorunlarının hafifletilmesinde kullanılmaktadır.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın