Trump: Bu bir son dakikadır, Trump Türkiye’yi seviyor, Erdoğan’ın suçu yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası ilk kez konuşan ABD Başkanı Donald Trump, tarihi bir açıklama yaptı. S-400 krizinde Türkiye’ye yönelik ağır yaptırımlar konuşulurken, ABD Başkanı “Bu bir son dakikadır, Trump Türkiye’yi seviyor” dedi ve ekledi: “Erdoğan’ın suçu yok. Evet berbat bir durum ama çözeceğiz”

ABD Başkanı Donald Trump, Erdoğan görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada S-400 kriziyle ilgili çarpıcı mesajlar verdi. Türkiye’ye yönelik ağır yaptırımların devreye alınması gündemdeyken sert mesajlar vermesi beklenen Trump, Türkiye’ye patriot konusunda adil davranılmadığını vurguladı. “Bu bir son dakika, Trump Türkiye’yi seviyor” diyen ABD başkanı “Erdoğan’ın suçu yok. Sorunu çözeğiz” ifadelerin kullandı.

Trump’ın açıklamarından satırbaşları:

Türkiye’ye adil davranılmadı. Patriot vereceğiz dedik ama vermedik. Ortada karmaşık bir durum var. Ama Erdoğan’a adil davranılmadı. Bu bir son dakikadır, Trump Türkiye’yi seviyor.

S-400 konusu karmaşık bir durum üzerinde çalışıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rahip Brunson’ı geri verdi. Kimse geri alamamıştı. Başkan Obama geri alabildi mi? Hayır, sonsuza dek hapiste kalabilirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan benim bakış açımla çok çetin biri. Bu gerilimde Erdoğan’ın suçu yok. Ben iyi anlaşıyorum ve ona adaletsiz davranıldığını düşünüyorum.

İki liderin görüşmesinin ardından Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada S-400 kriziyle ilgili ABD’nin endişelerinin dile getirildiği vurgulanmıştı. Cumhurbaşkanlığı açıklamasında ise görüşmede “İlişkilere zarar vermeden sorun çözülmeli” mesajının verildiği belirtilmişti.

Trump, Erdoğan ile görüşmesinin öncesinde yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama yönetiminden Patriot almak istedi fakat izin verilmedi. Obama döneminde Türkiye’ye adil davranılmadı.” diye konuştu.

Trump, S-400 konusunda, “Karışık bir konu. Farklı çözümler arıyoruz. (Türkiye’ye karşı) Adil olmak zorundasınız.” ifadesini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

9. Yargı Paketi yolda!

Özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik düzenlemelerin öne çıkarılacağı 9. Yargı Paketi’nin hazırlıklarının tamamlanmak üzere …

Bir yanıt yazın