Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: YSK’nın kararı nihaidir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Kalın, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak “Hukuki süreç ve itirazlar devam ediyor. YSK’nın kararı nihaidir. Vereceği karar bizim kabulümüz olacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kabine toplantısı sonrası Beştepe’de açıklamalarda bulundu;
Yerel seçimlerle ilgili olarak; “Bu seçimler aslında AK Parti’nin aldığı oyu, Cumhur İttifakı’nın aldığı oyu dikkate aldığınızda Cumhurbaşkanımıza olan güvenin tekrar teyit edildiğini bir kez daha göstermektedir” diyen Kalın şöyle devam etti;
“Seçim sonuçlarıyla ilgili devam eden İstanbul başta olmak üzere hukuki süreç var nihai karar YSK’nındır. YSK’nın vereceği karar da bizim kabulümüz olacaktır. Yapılan itirazlar, sandığa giden seçmen ile onun iradesinin olduğu gibi yansıtılması arasında yaşanmış olan muhtemel ihlalleri, hukuksuzlukları, kasıtlı veya kasıtsız yanlışlıkları ortaya çıkartmayı hedeflemektedir”
SURİYE’DEKİ SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ
Terörle mücadele Türkiye’nin sadece sınırları içinde verilen bir mücadele değildir. Türkiye’nin sınırlarını, sınır ötesinde sağlamamız öncelikli hedeftir. 42 milyon vatandaş e-Devlet sistemini kullanıyor. Suriye’deki süreci yakından takip ediyoruz. Münbiç’e kadar olan Türkiye-Suriye sınırı içerisinde bugün güvenli bir bölge fiilen oluşmuş durumdadır. Güvenli bölge öncelik arz eden bir konu.
İdlib mutabakatının kalıcı olması için çaba gösteriyoruz. 32 kilometrelik güvenli bölge müzakereleri yoğun bir şeklide devam ediyor. Beklentimiz, Münbiç yol haritasının biran önce hayata geçirilmesi ve Fırat’ın doğusunda hiçbir terör unsurunun barındırılmasına müsaade edilmemesi.
İran Dışişleri Bakanı Zarif’in ziyareti arabuluculuk ziyareti değildir. Arabuluculuk arayışımız söz konusu değil. Rejimle bir temasımız, diyaloğumuz söz konusu değil. Oraya dönük bir mesaj iletmemiz gerektiğinde bunu zaten İran ve Rusya üzerinden yapmaktayız. Bunu da öncelikle sınır güvenliğimizin sağlanması çerçevesinde yürütüyoruz.
(Suriye’nin toprak bütünlüğü) Sayın Cumhurbaşkanımızın Moskova’ya yaptığı ziyarette bu konu Rus mevkidaşlarımızla ele alınmıştı. Şu anda beklentimiz özellikle orada Anayasa Komisyonu’nun bir an önce kurulması ve çalışmalarına BM çatısı altında başlaması.
Sayın Cumhurbaşkanımızın kişisel girişim ve inisiyatifleriyle sağlanmış olan İdlib mutabakatının kalıcı hale getirilmesi öncelikli hedefimiz, bunu da büyük oranda başarmış bulunuyoruz.
KIDEM TAZMİNATI
Kıdem tazminatı fonuyla ilgili devam eden çalışma var. İlgili paydaşların da görüşleri alınacak. Şu anda bu süreç devam ediyor. İşçi, işveren çevrelerimizin tedirgin olmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil. Endişe verici bir durumun olmadığını ifade etmek isterim. 100 Günlük Eylem Planı modelinden çeyrek dönemlik takip ve raporlama süreci olacak.
ABD İLE F-35 VE PATRİOT GÖRÜŞMELERİ
ABD’de görüşmelerimizi net bir şekilde ilettik. (ABD’nin Suriye’den çekilme kararı) Beklentimiz sürecinin devam etmesi, güvenli bölgenin kurulması bunun da Türkiye’nin kontrolünde olmasıdır. Tek taraflı dayatmacı söylemleri kabul etmemiz mümkün değil.”
YENİ ASKERLİK SİSTEMİ
Askerlik sistemiyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı tarafından taslak hazırlandı. Bu Meclis’e sevkedilecek. Orada da çalışıldıktan sonra kanun haline gelecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın