İstanbul Maltepe’de EYT mitingi!

Ankara’da 10 Şubat’ta büyük buluşmaya imza atan EYT’liler toplantı salonlarına sığmadıklarını belirterek İstanbul’da da miting kararı aldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden Maltepe Meydanı’na giden EYT’liler, sıkıntılarını Maltepe’deki miting alanında anlattı.

EYT’liler, sık sık “EYT burada, devlet nerede”, “Edirne’den Kars’a, Jüpiter’den Mars’a, çıksın artık bu yasa” sloganları attı. Mitinde konuşan EYT Dernek Başkanı Özüpak “Önümüz seçim arefesi ve seçime kadar bu mağduriyete son verilmesini talep edeceğiz. Bunun umudunu taşıyoruz” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İstanbul Maltepe’de miting düzenledi. Maltepe sahilindeki Orhangazi Şehir Parkı etkinlik alanında gerçekleştirilen mitinge, Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak, dernek temsilcileri, bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile binlerce dernek üyesi katıldı.
‘EYT BURADA, DEVLET NEREDE’ SLOGANI
Alanı dolduran vatandaşlardan bazıları, üzerinde “Bizimkisi bir hak hikayesi”, “Emeklilik haktır engellenemez” yazılı pankartlar ile “1999 öncesi haklarımızı istiyoruz”, “Erken emeklilik istemiyoruz”, “Cumhurbaşkanımız sesimizi duy” yazılı dövizler açarak, “Edirne’den Kars’a Jüpiter’den Mars’a çıkacak bu yasa” şeklinde sloganlar attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, halk oyunları gösterisi yapıldı.
Ankara’da 10 Şubat’ta büyük buluşmaya imza atan EYT’liler toplantı salonlarına sığmadıklarını belirterek İstanbul’da da miting kararı almıştı.
Mitinge İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu ve tüm parti teşkilatı da katıldı.
“SEÇİME KADAR MAĞDURİYETİMİZE SON VERİLMELİ”
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak seçime kadar mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini belirterek şunları söyledi: “Biz Emeklilikte Yaşa Takılanlar olarak Eylül ayından itibaren yaklaşık 25 tane toplantı yaptık. Bu toplantıları Kültür Merkezleri’nde gerçekleştirdik. Bugün Maltepe Miting Alanı’nda milyonlar olup hakkımızı aramak için toplandık. Biriz, hepimiz buradayız. Bu birlikteliğin sonucunda da davamızın peşinde olduğumuzu göstermek için bugün tüm Türkiye olarak buradayız. Haber kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre, çok farklı farklı sonuçlar çıkartılabiliyor. Bizler yetkili ağızlardan bir cevap almadığımız sürece hiçbir açıklamaya rivayet etmeyeceğiz. Önümüz seçim arefesi ve seçime kadar bu mağduriyete son verilmesini talep edeceğiz. Bunun umudunu taşıyoruz ” dedi.
‘EYT YASASINI ÇIKARTIN’ TALEBİ
Emeklilikte kriterleri yerine getirip maaş bağlanması için yaş doldurmayı bekleyenler, siyasi partilerden talepte bulunuyor. Gerekli yasanın çıkarılmasını istiyor.
EYT’LİLER NE İSTİYOR?
Son zamanlarda aktif bir şekilde kampanyalar yürüten ve bunu sosyal medyaya da yansıtan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) 1999 yılında çıkan 4477 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesi nedeniyle mahrum kaldıklarını belirttikleri haklarını geri istediklerini ifade ediyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın