FETÖ’nun siyasi ayağı ve kabine değişikliği!

FETÖ’nun siyasi ayağına dokunulmaması bir çok soruyu da beraberinde getirirken, gündemde Ak Parti Hükümetinde kabine değişikliği konuşuluyor.

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Brüksel’deki toplantı sonrası Ramazan ayında hükümet kabinesinde ciddi manada revizyon yapacağı Ankara Kulislerinde dilleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Kabinede değişiklik olup olmayacağına dair soruyu yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Gerekirse kabinede değişiklik yapılır” açıklamasında bulunmuştu.

Ak Parti’deki bu kabine değişikliği beklentisi gizemliğini korurken, CHP ve MHP’de “FETÖ’nun siyasi ayaklarına neden dokunulmuyor?” sesleri yükseldi. Anlaşılan o ki, muhalefet Ak Parti’de sayıları 120 civarında olduğu söylenen 120 civarındaki FETÖ yanlısı olduğu iddia edilen vekillerin deşifre edilmesini ve onların da görevden alınması için fezleke hazırlanmasını istiyor.

Eğer 120 vekil ve daha fazlasına dokunulursa bu defa hükümet düşer ve Türkiye ya 2019 yılına kadar koalisyon hükümeti ile yönetilir yada erken seçime gider. Her iki durumda da siyaset bıçak sırtında demek olur ki çok riskli olan bu olayın 2019 sonrasına alınacağı gibi gözüküyor.

Referandumda Ak Parti ile ortak hareket eden muhalefet partisi  MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında CHP ile anlaşmışçasına FETÖ’nun siyasi kanadına neden dokunulmadığını gündeme taşımasını çok manidar buluyoruz..

” FETÖ ile mücadelede hakim olan belirsizlik sisi halen dağıtılmadı. Terörizm önümüzdeki engellerden sadece biri Hainlerin kökü kazınmadan aziz milletimiz huzur bulamayacaktır. FETÖ’yle mücadelede Türk milleti doğru bir çizgidedir” diyerek bir nevi Ak Parti’ye bir mesaj vermek istediği net olarak anlaşılmıştır.

 

“FETÖ artık tümden yok edilmeli kaynağı kurutulmalıdır. FETÖ artık toptan yok edilmelidir. FETÖ ile mücadelede kafa karışıklığına sırtını sağlama almış hatırlı isimlerin korunmasına hiç gerek yoktur.  Medyadan fotoğrafları gösterilenlere lider kadrosu yorumu getirmek, arkada kalan zirve isimleri perdelemek demektir. Çaycıyı çorbacıyı bırakın, yılana çıyana bakın. Zehire odaklanın” diyen Bahçeli, iğneli mesajlarını şöyle sürdürdü:

“Kapıcıyı, odacıyı, memuru, işçiyi değil, 15 Temmuz’un kurgusunu, saldırı planlamasını yapan sözde akıl ve akil hocalarını yakalayın. Kavurmacılar aklanıyor, baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa kesinlikle çözülmesi gereken bir sorun vardır. Şu işe bakınız ki ortada hiç siyasetçi yoktur. Adeta yer yarılmış FETÖ’nün siyasi ayağı içine girmiştir. FETÖ’nün çuvalına önüne gelen atılırsa bilinsin ki ihanet altan alta büyüyecek ilk fırsatta harekete geçecektir. .

 

Kavurmacılar aklanıyor baklavacılar adaletten kaçırılıyorsa ortada bir sorun var demektir. Hatırlıymış, sırtı pekmiş. Geçiniz bu bayat taktikleri. Caniye hoşgörü masumiyete işlenmiş cinayettir.” diyerek hükümete, adalet bakanlığına ve Yargı organlarına çok önemli göndermelerde bulundu.

Şimdi gözler, Brüksel’deki NATO sonrası ülkeye dönecek olan Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine ile ilgili yapacağı iddia edilen revizyona ve muhalefetten gelen “FETÖ’nun siyasi ayağına neden dokunulmuyor?” sorularına vereceği cevaba çevrildi.

Anlaşılan o ki, bölgemizdeki dış kaynaklı terör eylemleri kadar, içerde de iş siyasi çekişmelerin devam edeceği, kaos ve kriz severlerin bir müddet daha köşe kapmaya, cep doldurmaya devam edecekleri gibi görünüyor. Allah milletimizin ve devletimizin yar ve yardımcısı olsun.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kripto yapıların hücre uyanmasına dikkat!

Aziz Dağtekin Yazdı Savunma sanayindeki başarımızı, Irak ve Suriye’de yapılması planlanan operasyonları gölgelemek üzere düğmeye …

Bir yanıt yazın