PYD ve ABD’nin ağır silahları

ABD, ateşle oynamaya, Orta Doğu’ya barış gelmemesi için ayak diretmeye devam ediyor. Geçmişte bölgedeki terörist unsurlara gizliden destek sağlayan terör ve terörist sever ABD, şimdilerde bu desteği aleni olarak sağlaması kabul edilir cinsten bir olay değildir.

Ülkemizin gelişmesini, ayaklarının üstünde durmasını istemeyen sahte ve çakma dost ABD’nin son olarak teröristlere yaptığı ağır silah yardımını kabul etmediğimiz gibi, dostluğunu da müttefikiz açıklamalarını da samimi bulmuyoruz.

50 yıllını terörle mücadeleyle geçiren ve Türkiye’nin bütçesinden çok önemli dilimler koparan terörist faaliyetler bizden çok da can almıştır. Bizden 50 yıldan beri can ve mal alan, bu bölücü terör örgütlerinin nerede nasıl ve kimler tarafından finanse edildiğini ve nemalandığını çok iyi biliyoruz. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İsrail, Danimarka, Belçika, Hollanda ve Ermenistan ve adlarını saymadığımız diğer ülkeler destekli başta PKK ve onun yan kolları olan PYD ile diğer yerel terör örgütlerine verilen destekler çok açıktır. En son olarak da ABD’nin  bu eli kanlı terör  örgütlerine aleni olarak verdiği ağır silah desteği de ortadadır.

NATO ülkesi olan bir ülkenin toprak bütünlüğünün yine NATO üyesi ülkeler tarafından tehlikeye atılması kabul edilir gibi değil. Türkiye’nin etrafında terör odaklı küçük küçük devletlerin oluşturulması gayesiyle yapılan bunca hainliklere ve pervasızca adımları nefret ve şiddetle kınıyoruz..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti öncesi yapılan bu hain ağır silah yardımının bize geçmişte yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye yaptığı her ziyaret öncesinde patlatılan bombaları hatırlatıyor. Bize göre geçmişte bu ziyaretler öncesi patlatılan bombaların, bu gün aleni olarak yapılan ağır silah yardımı arasında hiçbir fark yoktur.

Burada Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a çağrımız şudur; ABD ziyaretini iptal etmesidir. Ülkemizin başına bela olan FETÖ, PKK; PYD ve IŞİD gibi irili ufaklı terör örgütleriyle ilişkileri olan bir ülke ile dost olmadığını bildiğimiz halde dost demek inanç değerlerimize aykırıdır. Bu olayda  İslamiyet’te kısasa kısas hadisesini göz ardı etmemek lazımdır.

FETÖ’yu her platformda koruyan, 8 ayda ülkemize yaklaşık %40 nisbetinde kurdan kaynaklı devalüasyona ortam hazırlayan ABD’nin dost olduğuna inanmıyorum. Terör örgütlerine yapılan bu ağır silah yardımlarını nefret ve şiddetle kınıyorum..

Burada tarih bir kez daha göstermiştir ki Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur.  Mesele bu kadar basit. Allah Türk’ü korusun ve yüceltsin. Ne mutlu Türk’üm diyene…

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kripto yapıların hücre uyanmasına dikkat!

Aziz Dağtekin Yazdı Savunma sanayindeki başarımızı, Irak ve Suriye’de yapılması planlanan operasyonları gölgelemek üzere düğmeye …

Bir yanıt yazın