İstanbul’da iftar çadırları nerede açıldı? İşte ilçelerin iftar çadırları

İftar çadırları İstanbul’da yıllardan beri açıldıkları için gelenekselleşti. İftar çadırlarında hem hayır severler hem de belediyeler iftar yemeği veriyor. İftar çadırlarında yemeğin yanı sıra Ramazan’a özel eğlenceler de düzenleniyor.

Üsküdar iftar çadırı

Üsküdar Belediyesi tarafından kurulacak 13 iftar çadırı Ramazan ayı boyunca günde 30 binin üzerinde olmak üzere toplamda 1 milyon kişiye iftarlık dağıtılacak.

Üsküdar Sahili’nde kurulan iftar çadırının yanı sıra Harem Otogarı, Beşiktaş Motor İskelesi önü, Bahçelievler Mh, Ferah Mh ve Yavuztürk Mh (İki farklı noktada), Ünalan Mh, Zeynep Kamil Mh, Zeynep Kamil Hastanesi, Kirazlıtepe, Cumhuriyet, Selami Ali mahallerinde her gün toplam 30 binin üzerinde kişiye Üsküdar Belediyesi tarafından iftar verilecek.

Fatih iftar çadırı

Sultanahmet Meydanı’nda kurulan 12 bin kişilik dev iftar sofrasında mekanize piyade Tugay komutanlığından getirilen gerçek top atışıyla binlerce kişi aynı anda hep birlikte yapacak.

Ramazan ayının ilk iftarını oruç baba türbesinde açmak isteyen vatandaşlara da iftarlık kumanyalar dağıtılacak. Fatih Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da her gün farklı bir mahallede iftar sofrası kurmaya devam ediyor.

Ayrıca Fatih Belediyesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Cerrahpaşa Hastanesi, Bezmialem Vakıf Hastanesi ve Çapa Hastanesi gibi Türkiye’nin en büyük hastanelerin de hasta yakınlarına da her gün iftar verilecek. Her gün farklı bir camide teravih namazı sonrası limonata dağıtımı, Kadir Gecesi Fatih, Sultanahmet, Yavuz Selim, Süleymaniye, Sümbül Efendi camilerinde limonata ve lokum ikramı yapılacak.

Beşiktaş iftar çadırı

Beşiktaş Belediyesi, Ortaköy Meydanı, Barbaros Meydanı ve Abbasağa Parkı’nda kurduğu iftar çadırlarında Ramazan boyunca her gün tüm Beşiktaşlıları ve yolu Beşiktaş’tan geçen tüm İstanbulluları ağırlayacak

Barbaros Meydanı’ndaki iftar çadırında ayrıca her gün canlı Tasavvuf Müziği dinletisi de sunulacak.

Esenler iftar çadırı
Esenler Belediyesi, Ramazan boyunca her Çarşamba günü ilçenin tüm mahallelerini kapsayacak şekilde cadde iftarları düzenleyecek.Ayrıca insan sirkülâsyonunun yoğun yaşandığı 2’si metro istasyonu çıkışında olmak üzere 3 ayrı Çorba Çeşmesi vatandaşlara hizmet verecek.

Küçükçekmece iftar çadırı

Küçükçekmece Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 21 mahallede kuracağı iftar sofralarında 120 bin kişiyi ağırlayacak.

Bakırköy iftar çadırı

Bakırköy Belediyesi tarafından her akşam 10 bin kişiye iftar yemeği verilecek.

Bakırköy Belediyesi; Fildamı Parkı’nda her akşam 3 bin kişiye, Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2.500 kişiye, sokak iftarlarında 2 bin kişiye, farklı günlerde metro istasyonu ve Pazar yakınlarında 1.500 kişiye iftar yemeği, sahurda da Fildamı Parkı’nda bin kişiye sahur yemeği verecek.

Bahçelievler iftar çadırı

Her gün Şirinevler Halk Pazarı yanı ve Soğanlı Meydanında kurulan iftar çadırları ile belediye aşevi ve sokak iftarlarında günlük yaklaşık 12 bin kişiye iftar yemeği sunulacak.

Büyükçekmece iftar çadırı

Büyükçekmece Belediye’sinde farklı günlerde Fatih mahallesi, Sefaköy Camii, 19 Mayıs mahallesi, Mimarsinan mahallesi, Dizdariye mahallesi, Atatürk mahallesi, Tepecik ve Türkoba gibi birçok yerde iftar verilecek.

Bağcılar iftar çadırı

İhtiyaç sahibi bin ilçe sakini Ramazan ayı boyunca İftar Bileti ile anlaşmalı lokantalarda iftarlarını yapabilecekler.

Eyüp iftar çadırı

Her gün Öğle Namazı sonrası Eyüp Sultan Meydanı’nda, Anadolu’da Çocuklara Orucu sevdirmek amacıyla yarım gün tutturulan orucun (Tekne Orucu) Eyüp’te uygulanarak Öğlen Namazı sonrası çocuklara hurma ile oruç açtırılıp yemek ikramı yapılacak.

Zeytinburnu iftar çadırı

Zeytinburnu’nda 5 Meydan, 12 farklı sokak ve 11 farklı mahalleyle 30 gün boyunca yaklaşık 50 bin vatandaşın iftarını bir arada açacak.

Şişli iftar çadırı

Ramazan başlangıcı itibariyle 30 gün boyunca Şişli Camii yanında Şişli Meydanı’nda Şişli Belediyesi Ramazan Çadırı kurulacak. Ramazan ayı boyunca, toplam bin kişiyi ağırlamak üzere Şişli’de iftar çadırı hizmet verecek. İftar masraflarını her gün bir işadamı ya da bölgedeki hayırsever yurttaşlar karşılayacak.

Kaynak: sabah.com

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Emeklilere özel indirimler ve kampanyalar geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, “PTT AVM’de, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde, Türk Hava Yolları’nda, …

Bir yanıt yazın