Seçim bitti, koalisyon sancısı başladı!

Seçim bitti ama asıl iktidar sancısı yeni başladı. Zor bir doğum gibi görünen koalisyon arayışları henüz başlamadı ama, kırmızı çizgi savaşları başladı. Kırmızı çizgiler aşıldığı takdirde kaos severler, faiz, döviz ve kriz baronlarının oyunları bozulmuş olacak.

Türkiye’de koalisyon kültürü maalesef henüz gelişmemiş. Seçim meydanlarında ağızlara alınmayacak sözler sarf eden liderlerin şimdi hangi yüz ile aynı masaya oturacaklarını çok merak ediyorum doğrusu. Toplum tarafından da kabul gören kavga siyaseti gördüğünüz gibi bir yerde tıkanıyor işte.

Türkiye’nin kavga siyaseti ikileminden hızla kurtulması lazım. Kaosçuların, kriz, faiz, döviz lobicilerinin beklediği puslu zaman bu zaman işte. Vatanseverlik ve milliyetçilik  söylemleri anlık kararlarla söylenmez. Bu hassas konularda parti meclislerinin enine boyuna tartışarak karar vermesi gereken önemli konulardır.

Cennet vatanımızın bölünme eşiğine geldiği şu günlerde bir kenarda durup da bölünmeyi kim daha iyi yapıyor yada yapacak diye seyretmek de yakışmaz. Burada MHP’ye çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Seçim meydanlarında iktidar partisi ile ilgili söylediklerini rafa kaldıracak. Bunu da gerekçesini aziz milletimize izah edecek. Tek başına iktidara geldiği zaman bunun hesabının sorulacağını anlatacak. Koalisyon teklifi kapılarını kapatmayacak.

Bölücülerin, kriz severlerin, döviz ve faiz lobicilerinin, hatta fırsatçılarında istediği bu değil mi? Öyleyse MHP aklı selim düşünmeli, ani karar vermemeli. Bütün matematiksel ve siyasi hesapları iyi yapmalıdır.  Gün sağlıklı düşünme, gün sağlıklı karar verme günüdür.

MHP, iktidar ortaklığı teklifinden kesinlikle kaçmamalıdır. Dağıtılan ve dağılmaya yüz tutulan kadrolarına  en önemlisi bölünme noktasına gelen vatanına sahip çıkmalıdır. Aziz Türk Milleti’nin bu vatanseverlik duygularıyla  alınacak karara şapka çıkararak saygı duyacağı inancındayım.

Bu ortaklığın, yani AKP ile ortaklığın, DSP ile yapılan ortaklıktan daha fazla zor olmaması gerek.  Hatırlayacağınız  gibi, o zaman Ülkücü kadrolara sıkılmadan ve hayasızca katil yaptasını yakıştıran Rahşan Ecevit’in söylemlerine MHP, aldırış etmeden ayağına gelen iktidar fırsatını geri tepmiş, ortaklığa rıza göstermişti. Siyaset ve ticaret adamı kin gütmemeli, halkın iradesine saygı duymalıdır. Fırsat satılmaz, yakalanılır.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın