92.doğum günümüzde Cumhuriyet!

Bugün doğum günümüz olan Cumhuriyet’in kuruluşun 92. Yıl dönümü.  Cumhuriyet terim olarak halkın kendi kendini yönetme biçimi olarak tarif edilir ise de maalesef hiç de öyle olmadığını görüyoruz ve gördük de.

Dış güçler tarafından ve onların işbirlikçileri bazı yerli siyasi aktörler tarafından kumpas alınan yönetim biçimimiz muasır medeniyet savaşında maalesef bir arpa boyu kadar yol alamamaktadır. Aziz ve kahraman ecdadımızın bin bir zorluk ve  çilelerle dolu haçlı ordularını dize getirmesi açlık ve yoklukla kutsal toprakları vatan olarak bize emanet ettiklerine bile sahip çıkamaz duruma gelmişiz.

Yurt yapabilmemiz ve muasır medeniyet seviyesine taşıyabilmemiz için emanet edilen bu kutsal toprakları bugün maalesef  koruyamayacak duruma getirilmişiz. Uyuşukluk, nemamcılık, bana dokunmayan bin yıl yaşasın anlayışı Cihan-ı Şumul davamızın önüne geçti.

Bir cihan imparatorluğun varisi olan bizleri, (92 yıl önce kahraman ecdadımızı bin bir hilelerle parçalayıp bölmeye çalışan emperyalistler bu gün de) bölmeye çalışıyorlar. Yer altı zenginliklerimizi ve petrol kaynaklarımızı Lozan zırvası ile ipotek altına alan Haçlı zihniyeti, 2023’te dolan ipotek süresini uzatmanın hilelerini aramaktadırlar..

Aziz necip Türk Milletinin oynanan emperyalist haçlı oyunları karşısında daha dikkatli olması gerekmektedir. Bu asil milletin birlik ve beraberlik ruhu yıpratılmaya her ne kadar çalışılıyorsa da çok şükür ki henüz tam manası ile muvaffak olunamamıştır. Rabbim aziz Türk Milletinin birlik ve beraberliğini bozmasın, birliğini daim eylesin..

İyi bilinmelidir ki bu topraklar, çok kolay olarak bize yurt olmadı. Bu noktalara gelmek kolay olmadı.  Bu topraklar Kurtuluş savaşında binlerce şehit kanıyla yıkandı  ve kahraman ecdadımız tarafından Cumhuriyet yönetim şekli ile bize yurt olarak hediye edildi..

Cennet mekan ecdadımız bir çok sıkıntı ve cefa çekerek bağımsızlığını kazandı. Ve düşmanı yurttan kovdu. Bütün bu çabalardan sonra cumhuriyet kurulabildi. İşte bundan dolayıdır ki her yıl 29 Ekim’de Cumhuriyet bayramı kutlanarak şehit ve gazi olan kahraman ecdadımız saygı ile yad edilmektedir.

Asıl doğum günümüz olan 2023’te tam bağımsız Türkiye Cumhuriyet’inde buluşmak ümidiyle  bize bu toprakları vatan olarak bırakan kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz..

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tarih katliam kulübesi olmaktan çıkmalıdır

Aziz Dağtekin Yazdı Adil yönetici hakkında Allah Rasulü bir hadis-i şerifte buyuruyor ki “Kıyamet gününde …

Bir yanıt yazın