Yunan keferesinda Ayasofya hazımsızlığı büyüyor! Bayrağımızı yaktılar

Ayasofya’nın bugün kılınan cuma namazıyla 86 yıl sonra ibadete açılması Yunanistan’da protesto edildi. Protestolarda Türk bayrağı yaktılar.
Ayasofya bugün cuma namazıyla yeniden ibadete açıldı. Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesini hazmedemeyen Yunanlılar Atina ve Selanik’te protesto düzenledi.  Yunanistan’ın Selanik kentindeki Hıristiyanlar, İstanbul’daki Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesini protesto etmek amacıyla yerel Ayasofya kilisesine gelerek ilahiler okuyor.
TÜRK BAYRAĞI YAKTILAR
Selanik’te başka bir grup protestocu ise Türkiye Konsolosluğu’na doğru yürüdüğü, eylemler sırasında Türk bayrağının yakıldığı ve ayaklar altında ezildiği görüldü. Ayrıca, başken Atina’da da Ayasofya protestoları başladı. Göstericiler eski parlamento binasının bulunduğu Stadiou Sokağında bir araya geldi.  Politikacı, yazar ve ilahiyatçılar da Ayasofya’nın camiye çevrilmesine olan tepkilerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye, dijital göçebelik için ideal bir ülke

Fransa merkezli Euronews, dijital göçebeler için İstanbul, Dalaman ve İzmir önerisinde bulundu. Üç lokasyonun barındırdığı …

Bir yanıt yazın