Twitter’a yeni özellik geldi! Sesli DM dönemi başlıyor!

Twitter, geçen aylarda iOS kullanıcılarına sunduğu ‘sesli tweet’ özelliğinden sonra bir adım daha attı. Artık kullanıcılar doğrudan mesajlar (DM) yoluyla da sesli mesaj kaydedip gönderebilecek. Şu anda test aşamasında olan özellik, Facebook ve Instagram DM’lerinde kullanılıyor.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan Twitter, kullanıma sunacağı söylenen yeni bir özellik ile gündemde. Geçtiğimiz haziran ayında iOS için sesli tweetleri kullanıma sunan Twitter, şimdi de insanların doğrudan mesajlar yoluyla sesli mesaj kaydetmesine ve göndermesine izin verme yöntemini test ediyor. The Verge sitesinin haberine göre, Twitter’da doğrudan mesajlardan sorumlu ürün müdürü olarak görev yapan Alex Ackerman-Greenberg, şirketin yakında sesli DM’leri test edeceğini kaydetti.

Brezilya, bu teste dahil edilen ilk ülke olacak. Ackerman-Greenberg, “İnsanların kendilerini Twitter’daki sohbetlerinde hem halka açık hem de özel olarak nasıl ifade edecekleri konusunda daha fazla seçenek istediğini biliyoruz.” dedi.Sesli tweet’lere benzer şekilde, sesli mesajlar basit bir arayüze sahip olacak. Yalnızca bir oynat / duraklat düğmesi var ve mesaj oynatılırken gönderenin profil fotoğrafı titreşiyor. Ürün ekibi, bu mesajların doğal konuşma akışının bir parçası olarak gönderilmesini kolaylaştırmak için bir “satır içi kayıt deneyimi” tasarladı. Böylece mevcut sesli tweet arayüzüne göre bir fark oluşturuyor. Birisinin sesli DM’leri kötüye kullanması durumunda şikayet için kullanılabilecek “mesajı bildir” seçeneği de bulunuyor.

Twitter, sesli tweetleri açıkladıktan sonra erişilebilirliği hesaba katmakta başarısız olduğu ortaya çıktığında önemli eleştiriler aldı. Protocol sitesinde yakın zamanda yayınlanan bir röportajda tasarım şefi Dantley Davis, “Bu tartışma olmadan yayınlanmaması gereken bir şeyi yayınladık.” demişti.

Davis, “Artık ürün geliştirme içinde tam zamanlı bir erişilebilirlik ekibimiz var ve buna mühendislik ve tasarım da dahil,” diye ekledi. “Ayrıca, özelliklerin kavramsallaştırılması sırasında bile erişilebilirliğin her zaman dikkate alınması için ürün geliştirme sürecimizi de değiştirdik.” Umarız, Twitter sesli mesajlaşmayı geliştirmeye devam ederken bu yeni geliştirme akışı dahilinde hareket ediyordur. Facebook ve Instagram, DM’lerde ses kayıtlarına zaten izin veriyor. (Teknoblog)

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye, dijital göçebelik için ideal bir ülke

Fransa merkezli Euronews, dijital göçebeler için İstanbul, Dalaman ve İzmir önerisinde bulundu. Üç lokasyonun barındırdığı …

Bir yanıt yazın