Türkiye-Azerbaycan ortak tatbikatı Ermenistan’ı titretti!

Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye ile Azerbaycan’ın ortak tatbikatında çekilen görüntüleri paylaştı.
Türkiye-Azerbaycan ortak tabikatından görüntüler. Türkiye, kardeş ülke Azerbaycan’a, askeri işbirliği anlaşmasına göre yıllık plana uygun olarak geniş kapsamlı askeri tatbikatlar yapmak üzere asker göndermişti.
1-5 Ağustos’ta kara birliklerinin katılımıyla Bakü ve Nahçivan’da, 29 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında ise askeri uçakların katılımıyla Bakü, Nahçivan, Gence, Kürdemir ve Yevlah şehirlerinde ortak tatbikat düzenleneceği duyurulmuştu.
GÖVDE GÖSTERİSİ
Gerçekleşecek olan tabikatlarda, iki ülkenin askerleri, zırhlı araçları, topçu birlikleri, askeri uçakları ve hava savunması sistemlerinin yer alacak.
BAKANLIK VİDEO YAYINLADI
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Twitter hesabından, Azerbaycan’da gerçekleşecek olan söz konusu tatbikatların hazırlığına dair görüntüler paylaşıldı.
“TEK MİLLET, İKİ DEVLET”
MSB’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ” Tek millet, iki devlet! Azerbaycan-Türkiye Fiilî Atışlı Ortak/Müşterek Tabur Görev Kuvveti Tatbikatı, Bakü/Azerbaycan ve Nahçıvan’da eş zamanlı olarak, Türkiye’den Kara Havacılık Unsurlarının da katılımıyla devam ediyor.” ifadeleri yer aldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın