Trump ile Biden’in mikrofonları susturulacak!

ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat başkan adayı Joe Biden’ın son başkanlık münazarası Türkiye saatiyle 23 Ekim sabah 04.00’da gerçekleşecek. İlk münazarada tarafların sık sık birbirlerinin sözünü kesmesi münazara kurulunu yeni önlemler almaya itti.

Geleneksel olarak ABD başkanlığı yarışında münazaralar üç kez düzenlenir. Ancak, Donald Trump’ın koronavirüse yakalanması nedeniyle, 15 Ekim’de gerçekleşmesi beklenen başkanlık ikinci münazarası iptal edildi. Münazaraları düzenleyen kurul, tartışmanın sanal ortamda gerçekleşmesi için teklif verse de Donald Trump, online münazarayı kabul etmedi. Bunu telafi etmek için Trump’ın rakibi Joe Biden, ABC News’te halkın sorularını yanıtladı.

YENİ MÜNAZARA KURALLARI DEVREDE

Türkiye saatiyle 23 Ekim saat sabaha karşı 04.00’da gerçekleşmesi planlanan son başkanlık münazarası Nashville Belmont Üniversitesi’nde yapılacak. Covid-19’la mücadele, Amerikan aileler, Amerika’da ırk, iklim değişimi, ulusal güvenlik, liderlik konularının konuşulacağı duyuruldu. Her bir konuyu her iki aday da 15’er dakika ele alacak.

TRUMP VE BIDEN’IN MİKROFONLARI KAPATILACAK

7 Ekim’de gerçekleşen ilk münazara esnasında Donald Trump’ın, Biden’ın sözünü sık sık kesmesi tartışmaya yeni kurallar getirtti. Belirlenen konuda adaylara 15’er dakika konuşma süresi verilecek ve bu süre esnasında diğer adayın mikrofonu susturulacak.

İLK MÜNAZARADA NIXON VE KENNEDY TARTIŞMIŞTI

ABD seçimlerinde televizyon aracılığıyla canlı yayınlanan ilk başkanlık münazarası, 1960 yılında, Cumhuriyetçi aday Richard Nixon ve Demokratların adayı John F. Kennedy arasında geçmişti. 1976’da ise, gelirlerini bu yayınlardan sağlayan Başkanlık Münazaraları Kurulu kurulmuştu. Bu kurul, tartışmanın hangi kanalda ve hangi formatta yayınlanacağına karar verir.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın