Trump: DEAŞ lideri Bağdadi’yi öldürdük

Tüm dünyada gözler, sabahın erken saatlerinde attığı “Çok büyük bir şey oldu” tweet’inin ardından ABD Başkanı Donald Trump’a çevrilmişti. Trump, TSİ 16.00’da Washington’da kameraların karşısına geçerek, DEAŞ lideri Ebubekir El Bağdadi’nin düzenlenen operasyonda öldüğünü açıklayarak beklenen haberi duyurdu.

ABD Başkanı Trump, DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin Suriye’de düzenlenen operasyonla ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı. Yapılan operasyon sırasında Bağdadi’nin üstündeki intihar yeleğini patlatarak intihar ettiğini belirten Trump, Washington’da konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Trump’ın açıklamalarından satır başları: DAEŞ’in lideri ve kurucusu El Bağdadi öldü. İntihar yeleğini patlatarak kendisini ve üç çocuğunu öldürdü. ABD yetkilileri ve personelleri çok güzel performans sergiledi. Son anlarını tamamen korku içinde geçirdi.

“HALİFELİĞİNİ YOK ETTİK”

Yaklaşık iki saat içinde gerçekleştirdik. Bağdadi’nin ölümü ABD’nin sonsuz çabasını gösteriyor. ABD’nin başkomutanı olarak biz halifeliğini yok ettik. Diğer terör örgütleri de her zaman gözetimimiz altında olacaktır. Bağdadi vahşi bir şiddet yanlısıydı ve vahşet içinde hayatını kaybetti. Bir ürkek olarak, kaçarak hayatını kaybetti.

“TÜRKİYE’YE, RUSYA’YA VE YPG’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Tüm bunlar da diğer uluslar yardımıyla gerçekleşti. Türkiye’ye, Rusya’ya, Irak’a, Suriye’ye ve Suriyeli Kürtlere (YPG) teşekkür etmek istiyorum. Bu çok tehlikeli bir operasyondu.  Rusya harikaydı. Irak harikaydı. Suriye’de Rus kontrolündeki hava sahalarını açtılar ve oralardan uçtuk. Bize askeri destek vermediler ama istihbarat verdiler. Suriyeli Kürtler (PYD/YPG) çok yardım ettiler. Türkiye oraya gireceğimizi biliyordu. Zorluk çıkarmadı. Geçen akşam ABD için oldukça önemli bir geceydi. Adeta bir köpek gibi hayatını kaybetti ve dünya daha güvenli bir hale geldi.

“RUSYA BİZİ GÜZEL KARŞILADI”

Uzun zamandır gözetimimiz altındaydı. Nerede olduğuna dair birkaç bilgimiz vardı. Diğer yerlere gittiğinin de farkındaydık. Rusya bizi güzel karşıladı. Bazı Rus kontrolü altındaki bölgelerden geçerken yardımcı oldular. Türkiye bizim oraya gideceğimizi biliyordu. Onların da bazı bölgeleri üzerinden geçtik. Bize hiçbir sıkıntı yaşatmadılar.

“ÇOCUKLARINI DA ÖLÜME SÜRÜKLEDİ”

Oldukça gizli bir misyondu. Alçak bir şekilde uçmak gerekiyordu. Orada yerel saldırılar oldu ve hemen sona gelindi. Bu da demek oluyor ki havadaki araçlar tarafından vuruldular. Birkaç hafta önce yerini tespit edebildiler. Bu insanlar oldukça zeki. Telefon da kullanmıyorlar. Ölüme çocuklarını da sürekledi. Bir ay öncesinde çok iyi istihbaratımız vardı.

Bu operasyon iki hafta önce başladı. Onu belli bir yerde bulacağımızın farkındaydık. Çok iyi insanlarla birlikte çalıştık. Oldukça zeki insanlardı. Çok hızlı bir şekilde yer değiştiriyor ve elinde çok yüksek miktarda nakit var. Ona göre plan yapmanız gerekiyor. En sonunda teyit aldık ve oraya da giriş yaptığımızda çok fazla saldırıyla karşılaştılar. Önümüzdeki 24 saat içinde kaç kişi olduklarını da açıklayacağız.

“AVRUPA ÜLKELERİ BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI OLDU”

Tünele girdiğimizde köpeğimiz yaralandı. Ruslara haber verdik. Onlar da ‘bize söylediğiniz için çok teşekkür ederiz’ dediler. Onların kontrolünde olan bölgeden geçeceğimizi biliyorlardı. Ancak neden girdiğimizi bilmiyorlardı. Bilgi, hiçbir ülkede bizim ülkemizdeki kadar hemen yayılmıyor. Washington tam bir sızıntı makinası. Gizli tutuldu, hiçbir sızıntı olmadı. Sadece bunu bilen birkaç kişi vardı. Çok az kişinin haberi vardı operasyondan.

“GERİ ÇEKİLME BU OPERASYONLA ALAKALI DEĞİLDİ”

Suriye’deki geri çekilme bu operasyonla alakalı değildi.  Avrupa ülkeleri büyük bir hayal kırıklığı olduğu bizim için. İnsanlarınızı alın dedik ama almadılar. Onlar yürüyerek Avrupa gidebilirler ama yürüyerek bize gelemezler çünkü aramızda çok fazla su var. ABD’ye giremezler.

Bu durumdan 3 gündür haberdarım. Kimse zarar görmedi. Sadece dediğim gibi yetenekli bir köpeğimiz yaralandı. Ancak hiçbir askerimiz zarar görmedi. Sadece kapıdan giriş yaparak değil… Tamamen patlatarak giriş yaptıkları için büyük bir delik oluşturdular. Savaşçı olarak çok iyi ve çok yetenekliler. Onlardan daha iyisini hayal edemiyorum. Oradaki var olan 11 çocuk oradan çıkmıştı. Tünel yıkıldı ve 3 çocuğu hayatını kaybetti.

“BÖLGEDE BİR ÇOK ÜLKENİN VARLIĞI SÖZ KONUSU”

Saat 5’te toplanmıştık ve tüm gün temas halindeydik. Güvenli telefon hatlarıyla konuşuyorduk. Saldırı da bundan kısa süre sonra başladı. Bir bölgede çok fazla Rus varlığı var başka bölgede Türk varlığı başka bölgede Suriye varlığı. Çok alçaktan uçuyorsunuz. Helikopter görmeyi sevmeyen insanlar olabilir.

DNA’sını da labaratuvarda incelendi. Vücuduna erişmek için de çok fazla yıkıntı çöküntü ortadan kaldırmak gerekiyordu. Ona ait parçalar bulmak çok zordu. İntihar yeleği de patladığı için zordu. Onaylanarak bize ölüm haberi geldi. İki tane kadın vardı ikisinin de yeleği vardı ancak patlatılmamıştı. Üzerlerinde yelek olması da askerlerimiz için durumu zorlaştırdı. Rusya, Türkiye, Irak hepsine teşekkür etmek istiyorum. Suriye’ye de teşekkür etmek istiyorum onların da üzerinden uçtuk.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın