Soylu’dan “Tarikatlar devlete sızdı” iddiasına yalan ve provokasyon yanıtı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde dile getirilen “tarikatların devletin içinde kadrolaştığı” yönündeki iddialara yanıt verdi. Soylu, “İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, herhangi bir inanç grubunun, devletin birtakım noktalarına sızdığı değerlendirmeleri, yeni bir istismar alanıdır ve doğru değildir. Yalandır. Provokasyondur” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde sıkça dile getirilen tarikatların devlet içinde kadrolaştığı tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. İnanç gruplarının devlette kadrolaşmadığını söyleyen Soylu, bu yöndeki açıklamaların yalan ve provokasyon olduğunu ifade etti.

“KABUL EDİLEMEZ”

Belirli grupların demokrasi ve hukuk sistemi dışında siyaseti, sermayeyi ve devleti etki altına almasının, yönetmesinin ve belli yerlere sızarak güç devşirmeye çalışmasının kabul edilemez olduğunu belirten Soylu, “Kaldı ki, devletimizin hiçbir biriminde böyle bir durum söz konusu değildir. Ancak inanç grupları, son günlerdeki yönlendirmeli tartışmalara değinerek söylüyorum, tarihsel sürecimizin, geleneğimizin ve topraklarımızın bir kabulüdür.” değerlendirmesinde bulundu.

“SALDIRIYA FIRSAT VERİLMEYECEKTİR”

Bakan Soylu, şunları kaydetti: “Ayrıca bireysel olarak insanların inanç tercihlerinin olması, demokratik hayatın da doğal bir sonucudur. Fakat bireysel istismarlara veya inanç gruplarının istismarlarına nasıl müsaade edilemezse, bu istismarları fırsat bilip medeniyetimizin ve topraklarımızın değerlerine de saldırıya fırsat verilmeyecektir. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, herhangi bir inanç grubunun, devletin birtakım noktalarını yönettiği ve sızdığı değerlendirmeleri, başlı başına yeni bir istismar alanıdır ve doğru değildir. Yalandır. Provokasyondur.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın