Somali’de bomba yüklü araçla katliam, 2’si Türk 90 ölü

Dünyayı sarsan terör saldırısı haberi Somali’nin başkenti Mogadişu’dan geldi. Bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 90 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ölenler arasında Türk mühendisler de yer alıyor. Alınan son bilgilere göre ise kanlı saldırıyı terör örgütü Eş-Şebab üstlendi.
Somali’nin başkenti Mogadişu’daki bir güvenlik denetim noktasında yerel saatle 08:15’te bombalı yüklü araçla saldırı düzenlendi.
Somali’nin parlamento üyelerinden Abdirizak Mohamed, saldırı neticesinde ölenlerin sayısının 90’ı geçtiği yönünde bilgilendirildiği açıklamasını yaptı.
Twitter hesabından yaptığı açıklamada Mohamed, “Bana iletilmiş olan bilgilere göre saldırı neticesinde 17’si Somali polisi, 73’ü sivil, 4’üyse yabancı ülkelerin vatandaşları olmak üzere 90’ı aşkın kişi hayatını kaybetti. Allah, bu barbarca saldırının kurbanlarına merhamet göstersin” ifadelerini kullandı.
HAYATINI KAYBEDENLERİN 2’Sİ TÜRK
Somali Büyükelçisi ise “2 vatandaşımızı kaybettiğimizi teyit ettik” açıklaması yaptı.
SALDIRIYI EŞ-ŞEBAB ÜSTLENDİ
Alınan son bilgilere göre en az 90 kişinin hayatını kaybettiği kanlı saldırıyı Somali’de faaliyet gösteren terör örgütü Eş-Şebab üstlendi.
Sabah saatlerinde kalabalık bir otobüs durağına terör örgütü Eş-Şebab mensubu saldırganların patlayıcı dolu araçla bölgeye girdiği, Türk mühendislerin aracının geçişi esnasında bomba yüklü aracın infilak ettirildiği belirtildi
LİDERLERDEN TAZİYE MESAJI
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, saldırıda hayatını kaybeden 2 Türk vatandaşı ve siviller için başsağlığı mesajı yayınladı. Davutoğlu mesajında, “Somali’nin başkenti Mogadişu’daki saldırıda aralarında vatandaşlarımız ve Somali güvenlik güçlerinin olduğu birçok masum insanın vefatını teessürle öğrendim.Terörün korkunç yüzünü bir kez daha gördük.Kardeş Somali’ye, vatandaşlarımızın ailelerine taziyelerimi iletiyorum.” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda “Mogadişu’da meydana gelen hain terör saldırısında hayatını kaybeden 2 vatandaşımıza ve diğer masum Somalili kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kardeş Somali’nin daima yanında olacağız. Teröre karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ise mesajında, “Somali’de meydana gelen bombalı saldırıda vatandaşlarımız başta olmak üzere hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, kimden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetliyorum. Yaşanan bu acı hadise sebebiyle kardeş Somali halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın