Sağlığınız için sıcak su içmenin saymakla bitmeyen faydaları

Sağlık için “sıcak su” mucizesi keşfedildi. Japon kadınları her zaman zarif ve sağlıklı vücutları ile bilinirler. Genetik bu durumda elbette önemli bir rol oynuyor ama bir çok insan Japon kadınlarının sabah rutinin bu sağlığı getirdiğine inanır. Çoğu Japon kadın sabah kalkar kalmaz aç karnına su içer ve bunun sebeplerini ve vücuttaki iyi etkilerini sizler araştırdık.

Japon kültüründe oldukça köklü olan bu su tedavisi alışkanlığının aslında tıbbi olarak kanıtlanmış çeşitli faydaları var.  Amerika ve batı ülkelerinin aksine Japon toplumu obezite ve şeker hastalıklarına pek rastlanılmıyor. İşte belki de bu yüzden onlardan öğreneceğimiz bazı sağlıklı yaşam tüyoları olabilir.
İlk olarak, su içmek neden önemli?
Öncelikle, vücudumuzun %70’si sudan oluşuyor, bu yüzden de vücudu taze ve çalışır halde tutmak için su deposunu dolu tutmak şart. Vücudun su ihityacı karşılanmadığı zaman, bunun çeşitli kısa vade ve uzun vade sağlıkla ilgili sonuçları doğar.
-Uzun süre susuz kalmak, romatizmal eklem iltihabı, migren, anjin, kolit, dispepsi, hipertansiyon, obezite, hemoroit, meme kanseri, akciğer tüberkülozu, böbrek taşı, sinüzit ve rahim kanserine yol açabiliyor.
-Uzun süre susuz kalmak, romatizmal eklem iltihabı, migren, anjin, kolit, dispepsi, hipertansiyon, obezite, hemoroit, meme kanseri, akciğer tüberkülozu, böbrek taşı, sinüzit ve rahim kanserine yol açabiliyor.
-Yani vücudumuza gün içinde ihtiyacı olan suyu verirsek bu tür hastalıklardan korunmasına yardımcı olabiliriz.
Peki bu Japonların su kürü dediği şeyi nasıl yapabilirsiniz
Bu aslında bazı vücut rahatsızlıklarını, menstrüel bozuklukları ve gözle ilgili hastalıkları tedavi ettiği kanıtlanmış bir metod. Ayrıca bu su içme alışkanlıklarını kazandıktan sonra vücudunuzun gün boyunca çok daha canlı olduğunu hissedeceksiniz.
-Sabah kalkar kalkmaz 4 kez yaklaşık 160 ml su için.
-Sonraki 45 dakika hiçbir şey yemeyin.
-Öğünlerinizden en az 30 dakika önce su için, kahvaltı, öğle veya akşam yemeği sonrasında en az 2 saat hiç su tüketmeyin.
-Eğer boş mideye 4 bardak su içemiyorsanız, bir bardakla ya da rahat hissettiğiniz kadarla başlayabilirsiniz. Sonra yavaş yavaş 640 ml’ye kadar çıkabilirsiniz.

Öte yandan Japon kadınların bu mucizevi tespitinden sonra yanı sıra, bir grup Japon Doktor da aşağıdaki gibi bazı sağlık sorunlarının çözümünde  sıcak suyun  % 100 etkili olduğunu şu şekilde doğruladı:
1. Migren
2. Yüksek tansiyon
3. Düşük tansiyon
4. Eklem ağrısı
5. Kalp atışlarının ani artması ve azalması
6. Epilepsi
7. İyi kolesterol HDL düzeylerini arttırmak
8. Öksürük
9. Bedensel rahatsızlık
10. Gut ağrısı
11. Astım
12. boğmaca öksürük
13. Damarların tıkanması
14. Uterus ve İdrar ile ilgili hastalık
15. Mide problemleri
16. Zayıf iştah
17. Ayrıca göz, kulak ve boğaz ile ilgili tüm hastalıklar.
18. Baş ağrısı
SICAK SU KULLANIMI NASIL ?
Sabah erken kalkın ve mide boşken
– 2 bardak ılık su için
– Başlangıçta 2 bardak içemeye bilirsiniz, ancak yavaş yavaş yapacaksınız.
ÖNEMLİ NOT!
Su içtikten sonra 45 dakika hiçbir şey yemeyin. Sıcak su terapisi, sağlık problemlerini aşağıdaki gibi makul bir sürede çözecektir:
-30 gün içinde diyabet
-30 günde kan basıncı
-10 gün içinde mide problemleri
-9 ayda tüm Kanser türleri
-6 ayda damarların tıkanması
-10 gün içinde yetersiz iştah
10 gün içinde Uterus ve ilgili hastalıklar
-10 gün içinde Burun, Göz, Kulak ve Boğaz problemleri
-15 gün içinde kadın sorunları
-30 gün içinde kalp hastalıkları
-3 gün içinde baş ağrısı / migren
-4 ayda kolesterol
-9 ayda Epilepsi ve felç
-4 ayda astım
 SOĞUK SU SİZİN İÇİN NEDEN KÖTÜ?
Soğuk su sizi küçük yaşta etkilemezse de yaşlılık döneminde sağlığınıza ciddi manada  zarar verir.
– Soğuk su kalbin 4 damarını kapatır ve kalp krizi geçirir. Soğuk içecekler, kalp krizi için ana sebeptir.
– Karaciğerde de problem oluşturur. Karaciğere yağ çubuğu yapar. Karaciğer nakli için bekleyen çoğu insan soğuk su içme mağdurlarıdır.
– Soğuk su midenin iç duvarlarını etkiler. Kalın bağırsağı etkiler ve Kanser ile sonuçlanır.

Bir başka araştırmada da günlük  sıcak su tüketimi sağlığımız için çok önemli olduğu bazı uzmanlara göre de günde en az 8 bardak su içmemiz gerektiği vurgulanmıştır. Uzmanların tespitine göre günde en az 8 bardak sıcak su içenin aşağıdaki hastalık belirtilerinde ciddi manada kurtulmuş olacakları kesin bir dille ifade edilmiştir. İşte sıcak su içmenin bilinmeyen faydaları:

Kilo kaybı sağlar

Sıcak su sağlıklı bir metabolizma için önemlidir ve sağlıklı bir metabolizma da kilo vermeyi kolaylaştırır. Sabah uyandığınızda midenize ilk giren şey limonlu sıcak su olsun. Sıcak su aynı zamanda vücuttaki yağ dokusunu kırmaya ve vücuttan atmayı da sağlar.

Burun ve boğaz tıkanıklıkları giderir

Sıcak su içmek, soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrısı için mükemmel bir doğal çözümdür. Balgam çözer ve solunum yollarının açılması için faydalıdır.

Regl krampları hafifletir

Sıcak su regl kramplarını da hafifletir. Sıcak su karın kasları üzerinde yatıştırıcı ve sakinleştirici etkiye sahiptir ki bu da kramp ve spazmları hafifletir.

Vücuttaki toksinleri atar

Sıcak su vücudunuzu arındırmanız için de çok iyidir. Sıcak su içtiğinizde, vücut ısınız artar ve ter atarsınız. Terle birlikte vücuttaki toksinler de atılır ve arınılır.

Saçları uzatır

Saç köklerinizin aktif hale getirerek saçların hızlı uzamasını sağlar.

Kan dolaşımını artırır ve sağlıklı sinir sistemini teşvik eder

Kan dolaşımı arttırır ki bu kas ve sinir sistemi için çok önemlidir. Ayrıca etrafındaki yağ depolarını parçalayarak sinir sistemini sağlıklı tutar.

Bağırsak hareketleri

Sıcak su bağırsak hareketlerinin düzenli, sağlıklı ve acısız olmasını sağlar. Dehidrasyon kabızlık ile kronik sorunlara yol açabilir. Sabahları boş mideyi sıcak su içerek yumuşatmak bu yüzden de daha sağlıklı bir yaşam vaat eder.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın