Rus Bakanlar, Libya için İstanbul’a geliyor!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Savunma Bakanı Şoygu’nun, Libya’da yaşanan süreci ve Suriye’deki durumu ele almak üzere yarın Türkiye’ye geleceği öğrenildi.
Libya’da Hafter’i destekleyerek kendi menfaatleri doğrultusunda yeni bir yönetim oluşmasını isteyen ülkelere Türkiye dur dedi.  Serrac yönetimine destek olan Türkiye, bölgede dengeleri değiştirdi. Libya ordusundan büyük darbeler alan Hafter günden güne ölüme daha çok yaklaştı.  Yaşananları görenler Türkiye ile Libya konusunda masaya oturma girişimlerini başlattı. Libya’daki gelişmelerin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye heyet gönderme kararı aldı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve askeri yetkililerin yer alacağı heyet, yarın Türkiye’yi ziyaret edecek.
MASADA LİBYA OLACAK
Rus bakanlar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile İstanbul’da görüşecek.
Görüşmede, Libya’da yaşanan süreç ve Suriye’deki durum ele alınacak.
ERDOĞAN, PUTİN’LE GÖRÜŞMÜŞTÜ
10 Haziran’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşmüştü. Görüşmede, Libya ve İdlib’deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konuların yanı sıra, koronavirüs ile mücadelede ve salgın sonrası dönemde atılacak adımlar ve ikili ilişkiler ele alınmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın