Mustafa Akıncı bu düşmanlık niye?

Türkiye’ye bağlanma ihtimalini korkunç olarak nitelendiren Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya sormak lazım. Rumlarla, İngilizler ile bir kan bağın var mı? Çünkü; Rum’dan ve İngiliz’den medet umanların Türklüğünden şüphe duymaktayız.

Rumların, İngilizlerin desteğiyle çoluk çocuk demeden katlettiğini unutan Mustafa Akıncı’ya önerim şudur. İstifa et, adını da değiştir. Mademki Rumların yaptıklarını unutmuşsun, bari git o tarafta yaşa. Anlaşılan o ki sen çoktandır barbarlık müzesine gitmemişsin. Orada dün gibi hunharca katledilen bebelerin kan izini görmez ve binlerce şehidin yattığı şehitlikten geçmez olmuşsun. Senden yana şüphelerimiz var Akıncı. Kıbrıs’ı size yurt yapan Türkiye hakkında bu sözleri sarf etmeniz ya gafletinizden, yada Türk olmadığınızdandır. Eğer Türk olsaydınız binlerce Mehmetçiğin senin için akıttığı şehitlik kanını unutmaz, her cuma günü gider orada bir dua okuturdun. Ne diyeyim Mustafa Akıncı. Hem nankör, hem  hain, hem de Türk düşmansın.

Bu cahilce sarf ettiğiniz sözler, Rumlar tarafından sarf edilseydi haklılar ne de olsa Rum’dur. Çünkü Rum’da kuyruk acısı var der geçerdim. Mustafa Akıncı Rum’da ki kuyruk acısını biliyoruz da sendeki kuyruk acısı nedendir? Bu kuyruk acını 85 milyon Türk’ün ve Kıbrıs’a 5 binden fazla verdiği şehitler adına sormak isteriz. Unutma ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmasaydı sen orada Cumhurbaşkanı sıfatıyla o koltukta oturtulmazdın. Mustafa Akıncı unutma ki; 20 Temmuz 1974’teki  “Ayşe tatile çıktı” parolasıyla başlatılan ve adadaki Türklerin uğradığı zulmü ortadan kaldırmak adına Türk Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı sen Türk’e hakaret edesin diye yapılmadı. Madem bu kadar rahatsızdın. 46 yıldan beri neredeydin? Bu Rum hayranlığını bırak titre ve kendine dön. Dön ki hem şehitlerimiz, hem gazilerimiz, hem de asil Türk milleti seni af etsin. Yoksa tarihe Rum ve İngiliz işbirlikçisi ve aziz şehitlerimizin hatırasına ihanet eden bir hain olarak not düşeceksin.

Rum sever Mustafa Akıncı, yine  unutma ki, Kıbrıs Türklüğü’nün egemenlik haklarıyla oynayan karşısında Türk milletinin tamamını bulur. Size  tavsiyem onurlu ve şerefli hareket ederek Cumhurbaşkanlığı görevinden derhal istifa etmeniz en büyük beklentimiz ve temennimizdir. Çünkü; Kıbrıs Kıbrıs Türklüğü’nün hak ve çıkarları, varlık ve bağımsızlık değerlerini ancak Türk olan biri savunabilir. Kıbrıs Türklüğü uğruna hayatları boyunca mücadele eden, şehit olan başta ebedi gönül Cumhurbaşkanımız merhum Rauf Denktaş olmak üzere, Kıbrıs Türküne vatan yapmak için can ve kan veren bütün şehitlerimize ve ebediyete irtihal edenlere rahmet ve minnet duymaktayız.

Sonuç itibarıyla Kıbrıs Türklüğü’nü Rum planlarına zincirleyip tutsak etmek maksadıyla elinden geleni ardına koymayan Mustafa Akıncı, Türkiye’ye ve Türk milletine şükran duymanız gerekirken, sırtınızı Rum’a dönmüş, yüzünüzü de dünya barışını tehdit eden zalimlere çevirmişsiniz. Bu ayıp ve ahlaksızlığın hiçbir vicdanda, hiçbir siyasi anlayışta kabul görmeyecektir bilesiniz. İnancımıza göre aslını inkar eden haramzadedir. Özet olarak, siz hem haramzade, hem nankör hem de hainsiniz. Allah sizi ıslah eylesin. Daha diyeyim?

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın