LGS ve YKS sınav günlerinde sınırlı sokağa çıkma kısıtlaması!

20 Haziran Cumartesi günü yapılacak LGS’de ve 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS’de, sınırlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
Koronavirüs salgınıyla birlikte daha önce alınan önlemler kapsamında, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmıştı.
Vaka sayılarındaki azalışla sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. Belli önlemlerle normalleşmeye geçildi.
Bu hafta ve önümüzdeki hafta sonları üniversite sınavına girecek öğrencilerin daha sağlıklı ortamda sınavlarını gerçekleştirebilmeleri için sokağa çıkma sınırlamasının getirilmesi gündeme getirilmişti.
Bu kapsamda Lise Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavları sırasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMATI VERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla sınırlamanın olacağını, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu.
Bakan Koca, yaptığı açıklamayla “LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler.” ifadelerini kullandı.
20 HAZİRAN YASAK SAATLERİ
20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) günü, saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında istisnalar hariç olmak üzere 81 ilde vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak.
27-28 HAZİRAN
YKS’nin yapılacağı 27 Haziran Cumartesi 09.30-15.00, 28 Haziran Pazar 09.30-18.30 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın