Koronayı Türkiye’ye kim getirdi? İşte cevabı!..

Koronavirüs vakalarının ilk çıktığı günlerde vaka sayısının umreciler nedeniyle arttığı söyleniyordu.  Türkiye, sağlıktaki güçlü altyapısı sayesinde koronavirüse karşı oldukça başarılı bir mücadele verdi.
Salgını hızla kontrol altına alan Türkiye, attığı adımlarla dünyada birçok ülkeye örnek oldu.  Öyle ki; Amerikan CNN ve İngiliz BBC defalarca Türkiye’nin başarısını izleyicilerine aktardı.  Yaşanan süreçte çalışma yapan bilim insanları koronavirüsün Türkiye’deki gen haritasını çıkardı.  Bu ekip içerisinde yer alan Sabancı Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ogün Adebali elde edilen verileri Habertürk canlı yayınında Afşin Yurdakul’a anlattı.
İLK HANGİ ÜLKEDEN GELDİ
Bu incelemede koronavirüsün Türkiye’ye ilk olarak Amerika’dan geldiği görüldü. Ardından gelen vakalar ise Avustralya’dan ve Avrupa’dan geldiği belirlendi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın