Katil Netanyahu son günde yine “ilhak kartını” ileri sürdü

İsrail Başbakanı Netanyahu, yeniden seçilmesi halinde Batı Şeria’da yer alan El Halil’in bir kısmını ve Yahudi yerleşimlerin olduğu bu bölgedeki Kiryat Arba’nın ilhak edileceğini yineledi.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, yarın gerçekleştirilecek erken seçimlerde, yeniden seçilmesi halinde Batı Şeria’da yer alan El Halil’in bir kısmını ve Yahudi yerleşimlerin olduğu bu bölgedeki Kiryat Arba’nın ilhak edileceğini söyledi.
İsrail Ordu Radyosu tarafından aktarılan açıklamalarında Netanyahu, seçimi kazanıp koalisyon hükümeti kurması halinde El Halil’in bir kısmı ve Kiryat Arba’nın ilhak edileceğini vurguladı.
NE OLMUŞTU?
Netanyahu, 4 Eylül’de El Halil’e gitmiş ve “Buradan kimseyi (Yahudi yerleşimcileri) çıkarmayacağız. El Halil’in yabancısı değiliz ve burada sonsuza kadar var olacağız” demişti.
El Halil’deki Eski Şehir bölgesinde 400 kadar Yahudi yerleşimci yaşıyor. Yerleşimciler, 1500 İsrail askeri tarafından korunuyor.
Başbakanlık koltuğunu korumak isteyen Netanyahu geçen hafta da “Kazanırsam Batı Şeria’daki Ürdün Vadisi’ni ve Ölü Deniz’in kuzeyini ilhak edeceğim” demişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın