İstanbul zirvesinde soru verildi skandalında ilk yorum:Gayrimeşru bir durum

Binali Yıldırım, İmamoğlu’nun İsmail Küçükkaya ile ortak yayın öncesinde bir otelde buluşmasının gayri ahlaki olduğunu söyledi. Yıldırım “Böyle bir görüşmeyi neden kamuoyundan gizlediniz, bu görüşme ne kadar sürdü? Rakibimden bunun cevabını bekliyorum” dedi.
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İmamoğlu’nun İsmail Küçükkaya ile ortak yayın öncesinde bir otelde buluşmasının gayri ahlaki olduğunu söyledi.
Yıldırım, İmamoğlu ile gerçekleştirdiği ortak televizyon yayınının moderatörü İsmail Küçükkaya’nın yayın öncesinde İmamoğlu’yla baş başa görüşmesi için “Bana İsmail Küçükkaya’dan yüz yüze görüşme talebi gelmedi. Küçükkaya ile İmamoğlu’nun yüz yüze buluşması gayri ahlaki bir durumdur. Gizlenmesi felakettir, ortada eşitsizlik ve gayri meşru bir durum var” ifadelerini kullandı.
“RAKİBİMDEN CEVAP BEKLİYORUM”
Yıldırım şunları söyledi: “Rakibimizin danışmanlarıyla birlikte yapılacak programın moderatörüyle programdan önce bir araya gelmiş olması gayri ahlaki bir durum. Bunun gizlenmesi ise felakettir. Madem bir yayın var beraber bir yayın var. İki aday var. Bir adayla görüşüp konuşulması, diğer adaydan bunun esirgenmesi, konuşulmamasının ne anlama geldiğini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bana Küçükkaya’dan yüz yüze görüşme talebi gelmedi. Önemli olan orada görüşülmesi, bana bir teklif gelmemesi ve bunun gizlenmesi açıkça bir eşitsizlik ve gayri ahlaki bir durumdur. Ben buradan Ekrem İmamoğlu’na, rakibime soruyorum; Böyle bir görüşmeyi neden benimle ve kamuoyuyla paylaşmadınız? Bunun cevabını rakibimden bekliyorum. İkincisi moderatör bu görüşme için 2-3 dakika sürdü dedi. Gerçekte ne kadar sürdü onun da cevabını bekliyorum.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın