İHH ramazanda 1 milyon insana yardım eli uzatacak

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, ”Bu ramazanda en az bir milyon insana ulaşacağız. 93 ülke ile Türkiye’deki 76 şehirde yardım faaliyetlerimiz olacak” dedi.

KİLİS – KEMAL KARAGÖZ

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ”Bu ramazanda en az bir milyon insana ulaşacağız. 93 ülke ile Türkiye’deki 76 şehirde yardım faaliyetlerimiz olacak” dedi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İslam dünyasının bir ramazana daha kan ve gözyaşı içerisinde girdiğini söyledi.

Onun için ramazanda yapılan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirten Yıldırım, ‘Ama en önemlisi Suriye çünkü Suriye’de yardımlar azalmış durumda” diye konuştu.

Suriye halkının ihtiyacının her geçen gün arttığını dile getiren Yıldırım, ramazan vesilesiyle yardım yapacaklara destek için çağrıda bulundu.

Yıldırım, şunları söyledi:

”Oradaki çocuklar, kadınlar, yaralılar ve ihtiyarlar bu yardımları bekliyorlar. Bize gelen yardım talepleri arttı. Bu da şunu gösteriyor ki dünyadaki yardımlar kısıtlanıyor. Şu anda Suriye halkı bir taraftan kendi malını, namusunu ve canını korumaya çalışırken diğer taraftan da kendisine gelen insani yardımların azlığıyla mücadele ediyor. Açlık ve susuzluk gerçekten büyük bir imtihan. Umarım bu imtihanı vermelerinde onlara yardımcı oluruz. Bu ramazanda en az bir milyon insana ulaşacağız. 93 ülke ile Türkiye’deki 76 şehirde yardım faaliyetlerimiz olacak. Her ramazanda yaptığımız gibi bu ramazanda da yoğun bir şekilde mültecilerin olduğu savaş bölgelerinde ve yoksulluğun kronikleştiği yerlerde yardımlarımızı dağıtacağız.”

Yardımlara ihtiyaç arttı

Yıldırım, İHH’nın dünyanın birçok ülkesinde gönüllü çalışanlarının olduğunu, 10 bine yakın kişinin her tarafa yardım ulaştırabilmek için gayret göstereceğini söyledi.

Suriye’de iç savaşın devam ettiğini anımsatan Yıldırım, muhalif grupların Suriye’de bazı yerleri alınca, rejim ve rejime yardım eden uluslararası güçlerin sivilleri bombalamaya devam ettiğini belirtti.

Son zamanlarda bombardımanların yoğunlaştığını belirten Yıldırım, ”Bu nedenle göçler arttı. Şu anda Türkiye’ye gelmek isteyenler ile Suriye içerisinde iç göç hadisesi yoğunlaştı. Bu nedenle yardımlara ihtiyaç da arttı. Askeri açıdan muhalifler başarı kazanıyor ancak mültecilerin sayısı da artıyor’ diye konuştu.

Kaynak: AA

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Rusya’daki vahşi saldırının şifreleri Netanyahu’nun şiirinde saklı!

Güvenlik Politikaları Uzmanı Abdullah Ağar Rusya’da gerçekleşen saldırıda İsrail detayına dikkat çekerek, “Ruslar, saldırının faillerini …

Bir yanıt yazın