Haydi oradan sömürgeci riyakar Macron! Asıl sömürgeci ve yayılmacı Fransa’dır

Gerilimden yana olmadığını iddia eden Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin genişlemeci bir politika benimsediğini savundu.
Macron: Erdoğan, Avrupa Birliği’nde istikrarsızlık yaratıyor. Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve Libya’daki hamlelerinden rahatsız olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, görüşlerini ülke basınına anlattı.  Macron, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın izlediği politikadan memnun olmadığını ifade etti.  Paris Match dergisine konuşan Macron, “Erdoğan, milliyetçilik ve İslamizmin karışımına dayanan genişlemeci bir politika izliyor.” iddiasında bulundu.
“ERDOĞAN’IN POLİTİKASI İSTİKRARSIZLIK OLUŞTURUYOR”
Görüşlerini sürdüren Macron, “Bu politika, Avrupa’nın değerleriyle örtüşmüyor ve istikrarsızlık faktörü durumunda.” dedi.  Fransa Cumhurbaşkanı, Brüksel’e de mesaj göndererek, Avrupa’nın halihazırda yaşananları gerçekçi bir şekilde ele alması gerektiğini ve kendi çıkarlarıyla örtüşecek biçimde hareket etmesi gerektiğini söyledi.
“GERİLİMDEN YANA DEĞİLİM”
Emmanuel Macron, “Gerilimin tırmandırılmasından yana değilim, ancak simetrik eylemler gerekli olduğu için güçsüz diplomasiden kaçınılması gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.  Macron’un gerilimle ilgili sözleri Paris yönetiminin son hamleleriyle çelişiyor.  Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne savaş uçakları gönderen Fransa, Yunanistan ile Doğu Akdeniz’de tatbikat düzenlemişti.

YORUM

Hop hop orada dur Macron. Yayılmacı ve sömürgeci politikaları  en iyi bilen ve dünyada uygulayan sizsiniz. Sömürmediğiniz, kanını emmediğiniz ülke kalmadı. Çünkü kandan beslenmek ülkeleri birbirine düşürmek, tavşana kaç tazıya tut demek,  sömürgeden, kriz ve kaostan beslenmek sizin  mayanızda var. Türk, krizden kostan değil, huzur ve adaletten güç alır. Size ait sömürgeci ve yayılmacı özelliği mazlumların gür sesi olan Türk’e mal etmenize izin etmeyeceğiz.

Yayılmacı siz değilseniz Suriye Mandası ya da daha geniş adıyla Fransız Suriye ve Lübnan Mandası, bugünkü Suriye ve Lübnan topraklarında 1920-1946 yıllarında Fransa egemenliğinde kalmış manda yönetimi kime aitti acaba? Biz mi tarihi yanlış okuduk yoksa Fransa  tarihi tersten mi okumaya başladı. Unutma Macron tarih tekerrürden  ibarettir. Mazlumların gür sesi olan Türkler, dün olduğu gibi bu gün de yarında sizin gibi yayılmacıların korkulu rüyası olmaya devam edecektir. Bunu böyle bilesiniz.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın