Fransa’dan İsrail’e “Macron özür dilemedi” yalanlaması!

Fransa, Cumhurbaşkanı Macron’un, Saint Anne Kilisesi’ni ziyareti sırasında İsrail polisi ile tartıştıktan sonra özür dilediği yönündeki haberleri yalanlandı. Fransız yetkililer, İsrail iddiasının aksine “Başkanlık tarafından dile getirilen bir özür yok” açıklaması yaptı. Macron, Saint Anne Kilisesi’ni ziyareti sırası İsrail polisi ile tartışmış, “Yaptığın hareket hiç hoşuma gitmedi. Burayı terk et lütfen” diyerek tepki göstermişti.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un işgal altındaki Doğu Kudüs’te İsrail polisi ile tartışmasının yankıları sürerken, İsrail ile Fransa’dan özür konusunda farklı açıklamalar geldi.
Fransız yetkililer, İsrail iddiasının aksine “Başkanlık tarafından dile getirilen bir özür yok” açıklamasında bulundu.
“CİDDİ BİR ŞEY YOK”
İsrailli Haaretz gazetesine konuşan yetkililer, kilisenin Fransa toprağı sayıldığını ve bu alanları korumakla mükellef olduklarını hatırlattı.
Yetkililer “İsrailli güvenlik güçleri halihazırda Fransız yetkililer güvenliği sağlamışken kiliseye girmek istedi. Cumhurbaşkanı, İsrail ve Fransız güvenlik güçleri arasında kiliseye giriş sırasında yaşanan münakaşayı sonlandırmak için tepki gösterdi ve uygulanan kuralları anımsattı. Ziyarette o ana kadar her şeyin yolunda gittiğini ve bir hadise yaratılmaması gerektiğini belirtti. Her şey yolunda. Ciddi bir şey yok” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Dünya Holokost Forumu’na katılmak için İsrail’de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Saint Anne Kilisesi’ni ziyareti sırası İsrail polisi ile tartışmış, “Yaptığın hareket hiç hoşuma gitmedi. Burayı terk et lütfen” diyerek tepki göstermişti.
Macron “Lütfen kurallara saygı duyun. Bu kurallar yüzyıllardır yürürlükte. Benimle değişmeyecekler” ifadelerini kullanmıştı.
Olayın ardından İsrail istihbaratı Shin Bet ve Kudüs Emniyet Müdürlüğü ortak açıklama yaparak, güvenlik güçlerinin kilisede Macron’a eşlik etmelerinin önceden kararlaştırıldığını belirtmişti. Açıklamada ayrıca “Macron yaşananlardan dolayı özür diledi ve güvenlik personeliyle el sıkıştı” denilmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın