CHP’de Keçiören Krizi: Özarslan İstifa Sürecini Anlattı

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ettiğini açıklayan Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, istifa kararının arka planına ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu. Özarslan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den kendisine yönelik hakaret ve küfür içerikli mesajlar aldığını öne sürerek, bu durumun istifasında belirleyici olduğunu söyledi.

Açıklamasının ardından CNN TÜRK’te Fulya Öztürk’ün sunduğu canlı yayına bağlanan Özarslan, yaşanan süreci ayrıntılarıyla anlattı. Keçiören’de yürüttükleri belediyecilik çalışmalarına odaklandıklarını belirten Özarslan, ilçenin kentsel dönüşüm, heyelan ve çevre sorunlarıyla ilgili çözüm üretmek amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştüklerini ifade etti.

Bakan Kurum’un parti ayrımı gözetmeden destek verdiğini söyleyen Özarslan, görüşmelerin ardından TOKİ, İller Bankası ve ilgili kurumlarla temasların başladığını ve sürecin olumlu ilerlediğini dile getirdi. Bu temasların CHP içinde bazı kesimler tarafından rahatsızlıkla karşılandığını savundu.

Kendisinin muhafazakâr ve ülkücü bir kimliğe sahip olduğunu belirten Özarslan, Mansur Yavaş ile birlikte CHP’ye geldiklerini ve burada başarılı olduklarını söyledi. Ancak parti içinde bazı grupların kendilerini hedef aldığını ileri süren Özarslan, “AK Parti’ye ya da MHP’ye geçeceğim” yönünde ithamlarla karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Bu tartışmaların Keçiören’de yürütülen çalışmalara zarar verdiğini ifade eden Özarslan, sosyal medya ve bazı haberlerde yoğun bir baskı altına alındığını söyledi. Son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisini telefonla aradığını belirten Özarslan, ardından gönderilen mesajlarda sosyal medyada yer alan iddialara cevap vermesinin istendiğini aktardı.

Özarslan, bu mesajların ardından medya üzerinden hedef gösterilmeye devam edildiğini, gece saatlerinde ise kendisine ağır hakaretler içeren mesajlar gönderildiğini iddia etti. Söz konusu mesajların içeriğinin kabul edilemez olduğunu dile getiren Özarslan, bu durumun ardından istifa kararı aldığını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e sert ifadelerle tepki gösteren Özarslan, iddiaların yalanlanmasını istedi ve mesajların kayıt altında olduğunu belirtti. Özarslan, kamuoyuna yaptığı çağrıda yaşananların açıklığa kavuşturulmasını talep etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Saudi Aramco’dan Kritik Hamle: Hürmüz’e Alternatif Rota Devrede

Orta Doğu’da ABD-İsrail ile İran arasında süren çatışmalar, küresel enerji piyasalarında sert dalgalanmalara neden oldu. …

Bir yanıt yazın