Başkan Erdoğan: Şimdi yatırım zamanı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Teknopark-İstanbul 2.Etap Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Teknopark İstanbul’da 312 bin şirketin 5 binin üzerinde kişiyi istihdam ettiği söylerken, “Türkiye’nin geleceği teknoloji ve inovasyondadır. Bilinçli bir strateji ile bunu başaracağımıza inanıyorum.” dedi. Ayrıca Erdoğan iş dünyasına da çağrı yaparak, “Şimdi yatırım zamanıdır.” dedi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Teknopark-İstanbul 2.Etap Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan teknoloji ve bilimin Türkiye’nin gelişmesi için önemine vurgu yaparken, “Türkiye’nin geleceği teknoloji ve inovasyondadır. Bilinçli bir strateji ile bunu başaracağımıza inanıyorum.” dedi. Ayrıca Erdoğan Türkiye ekonomisine yapılan operasyonlarla ilgili, “Ekonomide kurulan tuzağı bozduk. Ekonomimiz yeniden yükselişe geçti. Türkiye için en kötü senaryoları yazanların hesapları boşa çıktı.” dedi.
İşte Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar
Ülkemize 18 yılda yollar, köprüler gibi dev eserler yanında bilimi destekleyen bu gibi eserler de kazandırdık. Bu merkezler birbirinden kıymetli girişimciler ve gençlerimize ev sahipliği yapıyor.
Teknopark İstanbul’da 312 şirket 5 binin üzerinde çalışanı istihdam ediyor. Savunma sanayi başta olmak üzere pek çok proje burada ortaya çıktı. Aselsan, Roketsan, TAI gibi büyük şirketler burada yerli ve milli projelere imza atıyor. Ülkemizin gururu MİLGEM, Altay tankı, Anka İHA gibi projelerin Ar-Ge çalışmaları Teknopark İstanbul’da yürütülüyor. Teknopark yabancı şirketleri de cezbediyor. Bu kritik şirketlerinden yanınca yeni filizlenen şirketlerde buradan faydalanıyor.
“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ TEKNOLOJİ VE İNOVASYONDADIR”
Yerli otomobilin beyin takımı Bilişim Vadisinde çalışmalarını sürdürüyor.
Geçen sene uygulamaya koyduğumuz lider Araştırmacılar programına gelen talepler umut verici. Dünyanın en iyi üniversitelerden üst düzey araştırmacılar çalışmalarını yürütmek için artık Türkiye’yi seçiyor. Gelen araştırmacılar akademik bilgilerini ülkemize aktarıyor ve gençlerimize rol model oluyorlar.
“ŞİMDİ YATIRIMIN TAM ZAMANI”
Ekonomide kurulan tuzağı bozduk. Ekonomimiz yeniden yükselişe geçti. Türkiye için en kötü senaryoları yazanların hesapları boşa çıktı. Ekonomiye güven artıyor, üretim cephesinden rekorlar gelmeye başladı. Buradan tüm iş dünyasına sesleniyorum. Zaman yatırım zamanıdır. Hükümet olarak yatırım, üretim, Ar-ge ve istihdam destekleri veriyoruz. Faizler tek hanelere yaklaştık. Şimdi yatırım zamanıdır. Girişimci de üzerine düşeni yapmalı, yoksa geç kalırsınız.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Almanya’dan savaşı körükleyecek karar!

Alman hükümeti, askeri yardım paketi kapsamında Ukrayna’ya yeni Patriot hava savunma sistemi tedarik edecek. Almanya …

Bir yanıt yazın