Bahçeli:Müflis ticaret erbabı kendisine başka iş bulsun

YİK üyesi Arınç’ın “KHK faciadır” açıklamasıyla ilgili konuşan MHP lideri Bahçeli, “Arınç ağzını kapatsa iyi olacak” dedi.
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi (YİK) Bülent Arınç’ın “KHK uygulamaları bir facia” sözleriyle ilgili tartışma devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘FETÖ’ ile mücadelede ‘bazı’ açıklamaların kafa karıştırdığını söyleyerek, “Arınç ağzını kapatsa iyi olacak, fazla konuşması kendisine zarar veriyor” şeklinde konuştu.

Bahçeli, daha önce yaptığı bir açıklamasında “KHK faciadır’ değerlendirmesiyle birlikte mağdur edebiyatına bel bağlanması 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine büyük bir haksızlık ve hadsizliktir” demiş, Arınç’ı sert sözlerle eleştirmişti. Bahçeli’nin açıklamalarından üç gün sonra Arınç konuya ilişkin olarak bir açıklama yapmış, “Yargıyı kutsallaştırmak gibi bir iddiam hiç olmadı. KHK faciadır dememeliydim” demişti.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ ELEŞTİRİLERİNE: HEMEN OLACAK İŞ DEĞİL

Türk Gün gazetesine konuşan MHP lideri Bahçeli, eleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin parlamenter sistemin kusur ve eksikliklerini bertaraf ettiğini ifade etti. Türkiye’nin yeni sistemle yükselişe geçtiğini kaydeden Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bütün kurum ve kurallarıyla yerleşmesi temel gündem ve önceliğimizdir. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum, bu yeni sistemle kararlar süratle alınmakta, uygulamaya süratle geçilmekte, bununla birlikte herhangi bir gevşeme ve gecikme yaşanmamaktadır. Kurumlar arasında bir denge ve düzen vardır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi daha yenidir. Bu yeni Sistemi’n tam oturması sabahtan akşama hemen olacak bir iş değildir. Zamanla taşlar yerine oturacak, sistem tıkır tıkır çalışacaktır” diye konuştu.

“MÜFLİS SİYASET ERBABI KENDİNE BAŞKA İR İŞ BULSUN”

Bahçeli, yeni sistemi eleştirenlere şunları söyledi:

“Parlamenter sisteme dönelim diyen müflis siyaset erbabı kendine başka bir iş bulsun. Aynı yoldan geçerek farklı sonuçlar alacaklarını zannetmesinler. Konu kapanmıştır. Kapatan da Türk milletidir. Türkiye’nin geleceği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle belirlenecektir

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın