Bahçeli: Hele bir çıksınlar görürler Hanya’yı Konya’yı, dünyanın kaç bucak olacağını

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, “Hodri meydan: Türkiye Cumhuriyeti sokakta kurulmadı, sokakta bırakılmayacak, sokak serserilerine teslim edilmeyecek” dedi.

Bahçeli, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslam karşıtı açıklamalarına da sert tepki gösterdi. Son dakika haberi: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Tarih anlayışımız devri, coğrafya algımız dönemsel değildir. Cumhuriyet, demokrasinin en gelişmiş halidir. Cumhuriyet, milli mücadelenin taçlanmış halidir. Bizim çizilecek sınırımız, bölünecek milletimiz yoktur. Bizim her saldırıyı defnedecek inanmış yüreğimiz vardır. Denemek isteyen varsa buyursun, denesin. Hainler nerede olursa olsun millet sevdalıları sonuna kadar buradadır. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş emeli taşıyanlar, önce kendilerine çeki düzen vermeli. Alev alan çatılarını söndürmeli. Türk milleti kimin kime ne yalanı fısıldadığını görmekte

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Fransa’yı eleştirirken ülkenin son kraliçesi Marie Antoinette’in “Ekmek bulamıyorsa pasta yesinler” diye çevrilen sözüne atıfta bulunmak istedi:
“Paris’te herhalde… Ney o, Paris’te ney, birisi bir şey dedi. Ekmek değil de… Pasta! Paris’te sokma yemeyen şey yemeye hazırlanıyor. Pastaya alışkın olmadığımız için…”
Fransa-Türkiye gerginliğinin yanı sıra siyasette öne çıkan diğer konulara değindiği konuşması özetle şöyle:
“Siyaseti sokağa havale edenlerin sonu meçhuldür”
“Yönetim sistemimizdeki reform ülkemizin önünü açmıştır. Sistemsel aksaklıklar giderilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin daha muasır olabilmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır.
“Güçlendirilmiş parlamenter sistemi isteyenlerin nasıl bir tenakuzun içine düştükleri ortadadır. Güçlendirilmiş parlamenter sistem isteyenler kendilerine önce çeki düzen vermeli, önce alev alan çatılarını söndürmelidir.
“Milletimizin istediği kaos değil, huzur, gelişme, birlik ve beraberliktir. Siyaseti sokağa havale edenlerin sonu elbette meçhuldür. Ne CHP, ne HDP, ne de İYİ Parti aziz Türk milletine bir gelecek vaat edemeyecektir. Bunların ahı gitmiş, vahı kalmıştır.”
“Sokak serserilerine teslim edilmeyecektir”
“Cumhur İttifakı 7 düvele direnmektedir. Zillet siyaseti ise vurgun yemiş, bu masalın sonuna karmaşık ihtilaflarla gelmiştir. Ha TKP, ha HDP, ha CHP… Bunlar arasında ne fark vardır? Türkiye’yi sokakta teslim almayı hedefleyen, terörist Demirtaş’ı aynı üslupla öven bunlar değil midir?
“Birlikte anayasa yazmaya hazırlanan bunlar değil midir? HDP’yi MHP’ye tercih edecek kadar zıvanadan çıkan bunlar değil midir?
“Neymiş, sokak hazır, muhalefetin silkinmesi gerekiyormuş, yeni Meclis oluşmalıymış, sözde Kürt meselesi demokratik ve şeffaf biçimde çözülmeliymiş.
“Hele bir çıksınlar sokağa da acıklı şekilde görsünler Hanya’yı Konya’yı, dünyanın kaç bucak olacağını. Hodri meydan, Türkiye Cumhuriyeti sokakta kurulmadı, sokakta bulunmadı, sokağa bırakılmayacak, sokağın girdabına, sokak serserilerine teslim edilmeyecektir.
“Biden’ın iktidarı devirme açıklaması son derece uyanık olmamızı gerektirmektedir. Bazı alçak kalem sahipleri ve yorumcuları ateşle oynamaktadır.”
“Bu siyasi şizofren…”
“AB ülkelerine hakim olan Türk ve İslam düşmanlığı kaygı vericidir. Berlin’de Mevlana Camii’ne yapılan kalabalık polis operasyonu inançlarımıza adi bir suikast girişimidir. Hollanda Özgürlük Partisi’nin soysuz başkanı, Cumhurbaşkanına ‘terörist’ diyecek kadar alçalmıştır.
“Son zamanlarda Müslümanlara yönelik Fransa’da sergilenen ambargo ve ablukalar hepimizi derinden yaralamaktadır. İslam’ı yeniden yapılandıracaklarını söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı cehaletin taşeronluğuna soyunmuştur.
“Akli melekelerini hepten kaybetmiş Macron’un kafa yoracak başka mesaisi yok mudur. Bu siyasi şizofren ne hakla İslam’ı yapılandırmayı hedef seçti. Allah katında kıyamete kadar geçerli olacak tek hak din İslam’dır. Dinin sahibi Allah’tır, Macron’un sahibi kimdir?”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın