Azerbaycan kritik bölgede sancağı ele geçirdi

Azerbaycan’ın Ermenistan’ın saldırıları sonrası başlattığı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor.

Son dakika alınan bilgilere göre de Azerbaycan ordusu Ermenistan ordusuna ait 8 hedefi daha vurdu. Cephe hattında yaşanan son dakika gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz;

AZERBAYCAN’DAN AÇIKLAMA: ERMENİSTAN BÖLGEYE TERÖRİST VE PARALI ASKER GETİRDİ

22.50: Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Ermenistan, Dağlık Karabağ’ın, Azerbaycan’ın çevre bölgelerinin işgali sırasında ve Azerbaycan’a yönelik saldırı eylemlerinde başta Orta Doğu olmak üzere yabancı ülkelerden terörist ve paralı askerleri getirdi” denildi.

Azerbaycan-Ermenistan arasında çatışmaların devam ettiği temas hattında Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait hedefleri vurmaya devam ediyor. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan çatışma bölgesine yabancı terörist grupların getirilmesine yönelik yapılan açıklamada, “Rusya Dışişleri Bakanlığı Enformasyon ve Basın Dairesi’nin çatışma bölgesine yabancı paralı askerlerin getirilmesine ilişkin açıklamasına cevaben, Ermenistan tarafından bu tür araçların yaygın olarak kullanılması konusundaki endişelerimizi defalarca dile getirdiğimizi belirtmek isteriz” denildi.

Açıklamada, “Ermenistan, Dağlık Karabağ’ın ve Azerbaycan’ın çevre bölgelerinin işgali sırasında ve Azerbaycan’a yönelik saldırı eylemlerinde başta Orta Doğu olmak üzere yabancı ülkelerden terörist ve paralı askerleri getirmiştir” ifadelerine yer verildi.Ayrıca, “Ermenistan’ın işgal altındaki bölgelere yabancı paralı askerleri getirmesi ve bunları ‘gönüllü gruplar’ adı altında Azerbaycan’a yönelik saldırılarda kullanması, terörizmin Ermenistan’ın devlet politikasının ayrılmaz bir parçası olduğunu bir kez daha göstermektedir” ifadeleri kullanıldı.

19.03: Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, “Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanlarını Moskova’ya çağırıyoruz” açıklamasını yaptı. 19.01: Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşerek iki ülkeye ateşkes çağrısında bulundu. Türk gazeteci canlı yayında bölgeden bilgi verirken Ermeni uçağı vuruldu!

AZERBAYCAN TAARRUZ TABURUNUN SANCAĞINI ELE GEÇİRDİ

19.00: Azerbaycan ordusu, ülkenin topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı karşı operasyonlarda Ermenistan ordusunun taarruz taburunun sancağını ele geçirdi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Bugün Ağdere (Madagiz) yönündeki çatışmada bozguna uğratılan Ermenistan Ordusunun 6. Dağ Alayına yardıma gelen 193. Taarruz Taburunun sancağı ve evrakları ele geçirildi.” bilgisi verildi.

ERMENİSTAN YERLEŞİM YERLERİNE SALDIRDI

19.00: Ermenistan’ın hedefindeki bölgelerden biri olanTerter, atılan havan mermileri tarafından talan edildi. Saldırının ardından kentteki birçok yerleşim yerinde ağır hasar meydana geldi. Sivilleri hedef alan Ermenistan’ın havan mermileriyle vurduğu Azerbaycan kentlerinden Terter’ye saldırılar sürüyor. Havan mermileri tarafından atılan havan mermileri tarafından kentteki bir çok yerleşim yeri harabeye döndü. Kırılımış camlar, yarık yollar, telef olmuş koyun sürüleri…Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermeni güçlerinin saldırısının ardından kentteki son duruma ilişkin paylaşımda bulundu. Paylaşımda, Ermeni güçlerinin Azerbaycan’a bağlı Terter bölgesinde sivilleri hedef aldığını görüntüler yer aldı.

16 TANK İHMA EDİLDİ

18:49: Azerbaycan ordusunun topraklarını işgalden kurtarmak için başlattığı karşı saldırıda Ermenistan ordusu kayıp vermeye devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, “Bugün saat 17:30’a kadar cephenin farklı yönlerinde düşmanın 1 Uragan roketatar sistemi, 2 OSA hava savunma sistemi, 4 BM-21 Grad roketatarı, 1 piyade savaş aracı, 16 tankı, 4 D-20 obüs topu ve 2 kamyonu imha edildi.” bilgisi verildi. Bakanlık, Ermenistan ordusunun tank, top ve füze sistemlerine düzenlenen saldırıların havadan çekilmiş görüntülerini de paylaştı.

ERMENİSTAN MEVZİSİNE KAMİKAZE OPERASYONU

18.27: Ermenistan işgalindeki Karabağda provokasyon ve saldırılara karşılık veren Azerbaycan, tüm hızıyla ilerlerken, sıcak bölgeden gelen yeni görüntülerde, Azerbaycan’a ait bir kamikaze drone’un Ermenistan ordusuna ait askeri araçları hedef aldığı görülüyor.

Görüntülerde Ermeni güçlere ait askeri teçhizat ve araçlar üzerinde keşif yapan Azerbaycan ordusuna ait drone’un, bir süre sonra aniden dalışa geçerek Ermeni güçlerine ait mevziye kamikaze saldırısı düzenlediği görülüyor.   18.24: Ermenistan ordusunun Azerbaycan’ın Horadiz köyünde sivil yerleşim yerlerine gerçekleştirdiği saldırı sonucu 1 sivil hayatını kaybetti, 3 sivil de yaralandı.  18.15: Ermenistan ordusunun Azerbaycan’daki sivil yerleşim birimlerine gerçekleştirdiği saldırılarda hayatını kaybeden sivil sayısı 15’e, yaralı sayısı 49’a yükseldi. Ermenistan ordusunun 27 Eylül’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda 116 konut ve 26 kamu binası kullanılamaz hale geldi.

8 HEDEF DAHA YERLE BİR EDİLDİ

17.00: Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait 8 hedefi daha vurdu.   Azerbaycan-Ermenistan arasında çatışmaların devam ettiği temas hattında Azerbaycan ordusu Ermeni ordusuna ait hedefleri vurmaya devam ediyor.  Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusuna ait 1 “Hurricane” roketatar, 1 “OSA” uçaksavar füze sistemi, 3 “BM-21 Grad” roketatar, 1 piyade savaş aracı ve cephenin farklı yönlerinde 2 “D-20” obüs topu imha edildiği belirtildi. Bakanlık saldırılarla ilgili görüntüleri paylaştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın