Ayasofya’nın cami olması için protokol imzalandı

Danıştay kararı ile müzeden cami statüsüne döndürülen Ayasofya için Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kütür ve Turizm Bakanlığı arasında protokol imzalandı.
Ayasofya’nın Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesine ilişkin protokol imzalandı.  Buna göre camideki din hizmetleri Diyanet tarafından, koruma faaliyetleri ise Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülecek.
TURİSTLERE AÇIK, GİRİŞ ÜCRETSİZ
Ayrıca Ayasofya yerli ve yabancı turistlere açık olacak.
BAKAN ERSOY: SULTANAHMET MEYDANI’NDAKİ TAPU BİNASI BAKANLIĞIMIZA TAHSİS EDİLDİ
Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde Yürütülecek Koruma, Geliştirme, Tanıtım ve Yönetim Faaliyetlerine İlişkin İşbirliği Protokolü imza töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Ayasofya Camii, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açık olacak, üstelik ücretsiz olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Sultanahmet Meydanı’daki tapu binası bakanlığımıza tahsis edildi.
İkona ve kilise inşaları koleksiyonu, türbe eşyaları koleksiyonları gibi değerli birçok hazine değerimizi orada sergilemeye başlayacağız.” diye konuştu.
“AYASOFYA CAMİİ İTİNAYLA KORUNACAKTIR”
Danıştay 10’uncu Dairesi’nin aldığı karar ve ilgili kararname neticesinde Ayasofya’nın yeniden ibadete açıldığını hatırlatan Ersoy, şöyle devam etti:  “Bu süreçte herkesin fikirlerini belirtmesi elbette normaldir. Ancak hiç kimse bağımsız yargının aldığı bu kararın üstünde değildir.  Bugün Ayasofya sapasağlam ayakta duruyorsa, bütün inanç, kültür tarih zenginliğiyle UNESCO’nun bir parçasıysa, yeri geldiğinde canını siper ederek koruyan Türk milletine borçludur.  Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Ayasofya Camii itinayla korunacaktır. Her şeyden önce bu milli ve manevi değerlerimizin bir gereği ve geçmişimize de vefa borcumuzdur. Caminin sahip olduğu tarihi kültürel estetik değerlerin muhafazasının gerçekleştirileceği bir kez daha imza altına alınmış oluyor.”
“BU MİRASI KORUMAK BİZE DÜŞÜYOR”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ise Ayasofya’nın tüm insanlığa hizmet etmeye devam edeceğini dile getirdi.
“Bu mirası korumak bize düşüyor.” diyen Erbaş, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Hem Kültür Bakanlığımız, Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak el birliğiyle bu insanlık mirasını nasıl en güzel şekilde koruyacağız ve yine insanlığa hizmet etmeye, daha kaliteli, daha nitelikli hizmet etme noktasında katkılarımız ne olacak bu protokol ile onu ortaya koyuyoruz. Bir görev dağılımı yapıyoruz. Ben inanıyorum ki bundan sonra Ayasofya’nın ziyaretçileri daha da artacak. Biz nitelikli, kaliteli hizmetlerle bu vazifemizi en güzel bir şekilde yerine getirmeye çalışacağız.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın