Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG), hükümet kontrolündeki Halep’te bulunan sivil yerleşim alanlarına çok sayıda havan saldırısı düzenlediği bildirildi. Saldırılarda çok sayıda kişinin yaralandığı, Suriye Ordusu’nun ise bölgeye takviye birlikler sevk ettiği öğrenildi.
SDG ile Suriye güvenlik güçleri arasında Halep çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanırken, sivillerin hedef alınması bölgede tansiyonu daha da yükseltti.
SURİYE ORDUSU HALEP YOLUNDA KONUŞLANDI
Çatışmaların ardından Suriye ordusuna bağlı takviye birlikleri, İdlib-Halep güzergâhı boyunca konuşlandırıldı. Orduya ait çok sayıda tank ve zırhlı aracın Halep yönüne ilerlediği anlar kameralara yansıdı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ
Halep Valisi Azzam El-Ğarib, yaşanan gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, devletin sivillere yönelik her türlü tehdide karşı kararlı bir duruş sergileyeceğini vurguladı. El-Ğarib, “Halep’in güvenliğini tehdit etmeye çalışan herkes caydırılacaktır. Vatandaşlarımıza zarar verilmesine asla müsamaha gösterilmeyecektir” ifadelerini kullandı.
HALK SOKAĞA ÇIKTI
Saldırıların ardından Halep’te yaşayan çok sayıda sivil, SDG’nin kentten çıkarılması çağrısıyla protesto gösterileri düzenledi. Göstericiler, Suriye güvenlik güçlerinden daha güçlü adımlar atılmasını talep etti.
2 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ
Bölgeden gelen bilgilere göre, YPG unsurlarının gerçekleştirdiği havan saldırılarında 2 sivil yaşamını yitirdi. Ağır yaralıların bulunduğu, can kaybının artmasından endişe edildiği belirtildi.
Netinternet Haber İnternet Haberciliğinin Doğru Adresi