İran yine bildiğimiz gibi! Yağıp gürlüyor ama ses yok!

İran devlet televizyonu, İsrail’in saldırıları üzerine yaptığı açıklamada, “Dünya önümüzdeki saatlerde çok önemli gelişmelere tanıklık edecek” ifadelerini kullandı.

İsrail’in İran’ın başkenti Tahran’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye düzenlediği suikast bölgede tansiyonu yükseltti. Gelen açıklamalar durumun daha da ciddileşeceğini gösterdi.

PEŞ PEŞE UYARILAR GELDİ

İran devlet televizyonunda, “Dünya önümüzdeki saatlerde çok önemli gelişmelere tanıklık edecek” ifadelerine yer verildi. Açıklamanın içeriği hakkında detay verilmezken dünya genelinde siyasi, ekonomik veya askeri alanda olası önemli olayların yaşanabileceği spekülasyonları hızla yayılmaya başladı.

Ülke genelinde televizyon kanallarından normal yayınlar kesildi ve askeri klipler yayınlanmaya başladı. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise İsrail’de yaşayanlara uyarılarda bulunularak, “Herkesi İsrail’den ayrılmaya çağırıyorum. Olacaklardan kendi hükümetleri sorumludur” ifadeleri kullanıldı.

GÖZLER İRAN’A ÇEVRİLDİ

Uzmanlar, İran’ın bu duyurusu üzerine çeşitli senaryolar üzerinde dururken uluslararası toplum İran’dan gelecek yeni bilgilere odaklanmış durumda.  Ayrıca açıklamanın ardından birçok ülke, temsilciliklerini ve dışişleri bakanlıklarını olası gelişmelere karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Çin pazara girdi, Avrupalı otomobil üreticileri zorda

Otomobil üreticileri arasındaki dengeler Çin’in lehine değişti. Avrupa’da otomobil satışlarının gerilemesi fabrikalar ye kapasitesinin altında …

Bir yanıt yazın