Cumhurbaşkanı Erdoğan 18 yılın ardından CHP’yi ziyaret etti. Erdoğan-Özel görüşmesine dair CHP kaynaklarından ilk bilgiler geldi. Özel görüşmede emekli maaşının 17 bin TL’ye çıkarılmasını ve asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılmasını istedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iade-i ziyarette bulundu. 18 yıl sonra gerçekleşen ziyarette yeni anayasadan ekonomik konulara, terörle mücadeleden Filistin meselesine kadar birçok konu masaya yatırıldı. AK Parti’den yapılan Erdoğan-Özel görüşmesinin “güçlü bir mesaj” olduğu vurgulanırken, CHP’den yapılan açıklamada vatandaşın sorunlarının dile getirildiği aktarıldı.
EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETE ZAM GÖRÜŞÜLDÜ
Sözcü Yazarı İsmail Saymaz’ın CHP kaynaklarından aktardığı bilgilere göre; Özel görüşmede asgari ücrete temmuzda ara zam talebini, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasını, çay ve hububat üreticileri başta olmak üzere beklentilerin altında kalan alım fiyatlarını, atanmayan öğretmenleri, özel okul öğretmenlerinin sorunlarını, staj ve çıraklık mağdurlarını, emeklilikte kademe bekleyenlerin durumunu, kira yardımı da sona erecek olan depremzedelerin sıkıntılarını görüşmede gündeme getirdi.
ACI RECETE DAR GELİLRİLERE ÖDETİLEMEZ
CHP kaynakları, emeklilere, asgari ücretlilere zam yapılmayarak, tarım ürünlerine maliyetin altında alım fiyatları açıklanarak, krizin maliyetinin sadece yoksullara yüklenmesini, acı reçetenin dar gelirlilere ödetilmesini kabul etmediklerini vurguladı.
ADALETLİ BİR VERGİ SİSTEMİ GETİRİLMELİ
Tüm bu ekonomik beklentilerin karşılanması için makro bir çözüme ihtiyaç olduğunu belirten Özel, adaletli bir vergi sistemi için tüm siyasi partilerin katılımıyla Meclis’in çalıştırılmasını teklif ettiği kaydetti.
Özel, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınmasının esas olduğunu, bunun yanında mevcut bütçenin gelir ve giderleri üzerinde de mali çalışma yapılması ve adaletsizliği giderecek tedbirler alınması gerektiğini söyledi.
YENİ ANAYASA’DAN ÖNCE ANAYASA’YA UYUM ŞART
Özel’in görüşmede, yeni anayasa konusunun bugün yakıcı sorunlar yaşayan toplumun temel beklentileri arasında yer almadığını, bu konuda bir toplumsal mutabakat oluşması gerektiğini, yeni anayasa meselesinin tartışılması için önce mevcut anayasaya ve Anayasa Mahkemesi kararlarına uyumun şart olduğunu ifade ettiği aktarıldı
Göz Atmak İster misiniz?
AYM, İçişleri Bakanlığı’nın pasaport verme yetkisini iptal etti!
Anayasa Mahkemesi, İçişleri Bakanlığınca memleketten ayrılmalarında genel güvenlik bakımından mahzur bulunanlara pasaport verilmemesine ilişkin yasa …