Ruslar uzayda çakıldı!

Geçtiğimiz hafta Rusya’nın Ay’a gönderdiği uzay aracı Luna-25, yörüngesinden çıktı. Kontrolün kaybedilmesiyle uzay aracı Ay’a çarparak imha oldu.
Rusya, su kaynağı aramak için 1976’dan bu yana ilk defa geçtiğimiz günlerde Ay’a uzay aracı gönderdi.

11 Ağustos’ta başkent Moskova’nın 5 bin 500 kilometre doğusundaki Vostoçniy uzay üssünden fırlatılan Luna-25 uzay aracı, Ay’ın yörüngesine girdi.

47 yıl sonra Ay’a uzay aracı gönderen Rusya, yüzeyinden ilk fotoğrafların çekildiğini duyurdu ve servis etti.

Rusya’nın servis ettiği karelerin üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından ise uzay aracının Ay’ın yüzeyine çarptığı duyuruldu.

“Parçalandı”

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos), Rus uzay aracı Luna-25’in Ay’ın yüzeyine çarptığını ve parçalandığını bildirdi.

Roscosmos’tan yapılan yazılı açıklamada, dün Luna-25’le iletişimin kesildiği belirtildi.

Yapılan analizlerde, bazı parametrelerin hesaplanmasında sapmalar yaşandığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, “Bu nedenle uzay aracı hesaplanmamış bir yörüngeye geçerek Ay’ın yüzeyine çarptı ve parçalandı.” denildi.

Açıklamada, kurulacak özel bir komisyonun kazanın nedenlerini araştıracağı bildirildi.

Bilimsel araştırmalar yapması planlanıyordu

Luna-25, 11 Ağustos’ta Moskova’nın 5 bin 500 kilometre doğusundaki Vostoçniy Uzay Üssü’nden Soyuz 2.1b roketiyle fırlatılmıştı.

Rusya’nın 1976’dan bu yana Ay’a gönderdiği ilk uzay aracı Luna-25’in Ay’ın yüzeyine yumuşak iniş yaparak bilimsel araştırmalar yapması planlanıyordu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Çin’e yüzde 125 vergi uygulayan Trump, diğer ülkelere 90 gün süre tanıdı

Çin’e gümrük vergisini yüzde 125’e çıkararak Çin hariç diğer ülkelere 90 gün vergiyi durduran ABD …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.