Wagner isyanını bastıran Putin’den ilk açıklama: Önceliğimiz Ukrayna’daki harekat

Rusya’da yaşanan krizin ardından konuşan Rusya Lideri Vladimir Putin, önceliklerinin Ukrayna’daki harekat olduğunun altını çizdi.

Rusya Wagner’in darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı.
ABD ve Ukrayna başta olmak üzere birçok ülke olayları yakından takip etti.

Belarus’un devreye girmesiyle Moskova’ya saldırı için giden Wagner geri adım atarak Kremlin ile masaya oturdu.

Putin ve Wagner anlaştı
Rusya ile Wagner arasındaki kriz yapılan anlaşma sonrası son buldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner krizinin sona ermesinin ardından ilk kez açıklamalarda bulundu.

“Savunma Bakanlığı yetkilileriyle iletişim halindeyim”
Vladimir Putin açıklamasında, Savunma Bakanlığı yetkilileriyle sürekli iletişim halinde olduğunu söyledi.

“Önceliğimiz Ukrayna’daki harekat”
Rus Lider Putin, “Önceliğimiz Ukrayna’daki hareket, Ukrayna’daki tüm planlarımız gerçekleşecek” açıklamasında bulundu.

Putin, Ukrayna’da hareketin kendisi için önemini “Güne bununla başlıyorum, bununla bitiriyorum” sözleriyle anlattı.

Dikkat çeken mesajlar verdi
Putin, “Rusya, Ukrayna’daki özel askeri harekat ile ilgili tüm planların ve görevlerin gerçekleştireceğinden emindir.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Mart enflasyonu yüzde 38,10’a gerileyerek 39 ayın en düşüğüne indi

TÜİK verilerine göre enflasyon martta, aylık yüzde 2,46 artarak yıllık 38,10 oldu. Böylece enflasyon 39 …

Bir yanıt yazın

Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.