TÜED Genel Merkezi Adana’sız seçime mi gidecek?

TÜED Adana ve Yüreğir seçimlerinde çok büyük manipülasyon ve oyunlar var. Bunu yapanlar da provokatörler herkesten görünüp gerilim çıkarmanın derdinde olan düzenledikleri tiyatro ile emeklinin egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir.
Çünkü onlar hayatlarını kaos üzerine kurgulamışlardır. O türlerine “Hayat nedir” diye sorduğunuzda bocalanıp durular. Hayat yaptığımız doğru veya yanlış tercihlerin toplamıdır diyecek kadar yürekli değiller.
Mamafih bu zihniyettekiler demokrasinin gereklerini yerine getirmek için seçimler yaptığımızı bu seçimlerle hayatımızın pusulasını belirlemek birçok yanlış gidişata son vermek için tercihler yaptığımızı anlamazlar.
Yine bu zihniyette olanlar, illaki bir seçim yapmanız gerektiğinde, seçmemenin de bir seçim biçimi olduğunu kavrayamazlar. Bu tüz zavallılara demokrasiye inanan her insanın seçiminde özgür olduğunu ancak her seçiminde bir bedeli olduğunu hatırlatırız.
TÜED Yüreğir ve Adana seçimlerinde de bazı üyeler ve aday arkadaşlar hayattan ders alamamanın ezikliğini yaşadıklarını gördük ve yaşadık. 17 Temmuz’un bir de 31 Temmuz rövanşı olduğunu, bizi 17 Temmuz’da hezimete uğratanların 31 Temmuz’da hüsrana uğrayacaklarını bu yüzden dile getirdik.
17 Temmuz’da biz payımıza düşen dersi aldık. Ve anladık ki; hayatta öyle seçimler yap ki; kazandığın şeyler, kaybettiklerine değsin.
17 Temmuz bize, halk sınıfı oy vererek seçimi belirleyemezler, oy sayımı yaparlar gerçeğini öğretti. Bize göre de bu tür seçimler, çalıntı malların önceden açık artırma ile satışa çıkarılma sanatı gibidir.
Cahil bir toplum, özgür bırakılıp kendine seçim hakkı verilse dahi, hiçbir zaman özgür bir seçim yapamazlar, sadece seçim yaptığını zannederler.
Cahil toplumla seçim yapmak, okuma yazma bilmeyen adama hangi kitabı okuyacağını sormak gibidir!
Böyle bir seçimle iktidara gelenler ise, düzenledikleri tiyatro ile emeklinin egemenliğini çalan zalim ve madrabaz hainlerdir.
İşte tam buradaki isabetle TÜED Yüreğir şubesi seçimlerine çok büyük hileler karıştığını, eşit ve demokratik bir ortamdan seçime gitmediğimizi, divanın da üstüne düşen görevi tam ve kusursuz olarak yerine getirmediğini yaşadık.
Aynı divan TÜED Adan Şubesi seçimlerinde birkaç boş zarfın salondan dolaşmasını hile sayıp seçimi iptal cihetine gitmesini doğru bulmuyoruz.
Eğer salonda dolaşan boş zarflar seçim iptalini gerektiriyorsa neden Tarsus şubesini ve Yüreğir şubesini iptal etmediniz? sorularıyla divanın karşısına çıkarız. Birçok şaibe ve hilenin kol gezdiği TÜED Tarsus ile Yüreğir şubelerinde usulüne uygun yapılmayan ve demokratik temayüllere aykırılık teşkil eden bu seçimler derhal iptal edilmelidir.
Bize göre, Adana şubesinin seçiminin sudan bahanelerle iptal edilmesinin temelinde iki sebep yatmaktadır.
Birincisi: Demokrat Partili olan Mustafa Tümer’in İçişleri Bakanı desteği ile Adana Şubeye müfettiş göndererek TÜED Genel Merkezini baskı altında tutarak göz dağı vermiştir. Kanaatimce genel merkez İçişleri Bakanı Soylu ile bu konuda yüzleşmek istemiyor.
İkincisi: TÜED Genel Merkezi birçok kaosu bünyesinde barındıran TÜED Adana Şubesi’nin seçim sürecini uzatarak, Adana’nın olmadığı bir genel kurul yapmak istemektedir. Adana Şubesinde yönetim değişimi halinde genel merkezin saltanatı ve varlığı ciddi manada tehlikeye düşecektir.
İnşallah genel merkez Adana’sız bir genel merkez seçimini düşünmez. Adana’yı 45 günlük süre içerisinde seçime götürür ve Adana’ya genel merkez yönetiminde yer verir. Eğer bu yapılmaz ise, Adana Şubesi’nin seçimi 6 veya 12 ay uzatılır. Çünkü genel merkezin seçimi istediği kadar uzatma yetkisi vardır.
Peki Adana Şubesi’nin durumu böyle iken, Yüreğir Şubesi’nde durum nedir? Yüreğir’de de durum Adana şubesinden pek farklı değildir. Genel merkez uzatmaları oynayarak, faaliyet ve denetleme raporları onaylanmayan şubeyi yargıya götürmemek için ayak diretmektedir. Faaliyeti ve denetlemesi onaylanmayan bir şube seçimini hangi gerekçe ile gerçekleştirdiler bu da ayrı bir muamma!
Sonuç itibari ile TÜED genel merkez üstüne düşen görevi adil bir şekilde yerine getirmez ise, Adana’da son baharda yani hazan mevsimi gelmeden önce yaprak dökümünü çok hızlı bir şekilde yaşayacaktır. Bizden hatırlatılması.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …