Hazar Denizi’nde korkunç patlama! Azerbaycan’dan peş peşe flaş açıklamalar!

Son dakika haberi: Hazar Denizi’nde büyük bir patlama meydana geldiği bildirildi. Bakü’yü aydınlatan patlamaya Azerbaycan’dan ilişkin peş peşe açıklamalar geldi

Hazar Denizi’nin Azerbaycan’ın başkenti Bakü kıyılarına yakın kısmında, atom bombasını andıra çok şiddetli patlama meydana geldi. Metrelerce yükselen alevler gecenin karanlığını aydınlattı.

BAKÜ’DE DEPREM ETKİSİNE NEDEN OLDU

Şiddetli patlamanın, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de hissedildiği ve Bakü’de deprem etkisine neden olduğu bildirildi. Bakü halkının, şiddetli patlama nedeniyle büyük panik yaşadığı belirtildi.

İDDİALAR YALANLANDI

Azerbaycan Hazar Denizcilik Şirketi tarafından yapılan açıklamada, Hazar Denizi’ndeki patlamanın bir petrol tankerinde meydana geldiği iddiaları yalanlanarak, ”Sosyal medyada Hazar Denizi’ndeki olayı bir tankerin patlamasına bağlayanlar var. Bu tür bilgiler insanlarda kafa karışıklığına yol açtığı için Azerbaycan Hazar Denizcilik’e ait hiçbir gemide patlama olmadığını söylemek isteriz” denildi.

‘VOLKANİK BİR PATLAMA OLABİLİR’

Azerbaycan Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Cumhuriyet Sismoloji Hizmet Merkezi tarafından yapılan açıklamalarda, Hazar Denizi’nde meydana gelen patlamanın araştırıldığı ve patlamanın volkanik bir patlama olabileceği belirtildi.

‘HAZAR DENİZİ’NDE BİRÇOK ÇAMUR VOLKANI VAR VE BİRİ PATLADI’

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi’ne (AMEA) bağlı Sismoloji Hizmet Merkezi Müdürü Kurban Yetirmişli yaptığı açıklamada, Hazar Denizi’ndeki patlamanın çamur volkanı patlaması belirtileri gösterdiğini ifade ederek, “Hazar Denizi’ndeki Sınır Birliklerine ait platformlarda, petrol kuyularında ve gemilerinde herhangi bir kaza meydana gelmedi. Bu bir çamur volkanının patlamasının belirtilerine benziyor. Hazar Denizi’nde birçok çamur volkanı var ve biri patladı. Patlama sonrası çıkan alev 20-30 saniye içinde söndü” dedi.

SOCAR’DAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) tarafından yapılan açıklamada, Hazar Denizi’ndeki söz konusu patlamanın Ümid doğal gaz sahasından 10-12 kilometre uzaklıkta gerçekleştiği belirtilerek, ”SOCAR’ın doğrudan kontrolü altındaki açık deniz platformları ve endüstriyel tesislerde herhangi bir kaza yaşanmadı ve çalışmalar normal seyrinde devam ediyor” denildi.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …