Uğur Şahin’den daha uzun bağışıklık sağlayacak yeni koronavirüs aşısı müjdesi!

BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin, daha uzun süre bağışıklık sağlayan yeni bir koronavirüs aşısı için çalıştıklarını söyleyerek, yeni aşının detaylarını açıkladı.

Amerikan ilaç devi Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren BioNTech’in kurucusu ve CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, Financial Times’ın online konferans panelinde açıklamalarda bulundu.

Onay alma aşamasında olan bu yeni Kovid-19 aşısı versiyonu, normal buzdolaplarında 2 ila 8 derece arasında saklanabilecek ve raf ömrü ise 6 ay olacak.

Şahin, “Bizim ilk formülasyonumuzda bu aşıların eksi 80 santigrat derecede saklanması ve taşınması gerekiyordu. Fakat şu an formülü değiştirdik ve bu henüz onaylanmadı ama eğer onaylanırsa aşılarımızı 2 ile 8 derecede tam 6 ay boyunca saklayabileceğiz. Yakında bunun kullanım onayını almayı planlıyoruz” dedi.

“ÜRETİMİNİN ARTMASINDA MUTLUYUZ”

Öte yandan Uğur Şahin, “Bizim ekiplerimiz aşının üretimini artırarak harika bir iş yaptı ve şu an 3 milyar doza doğru ulaşıyoruz. Çok fazla teknik sorun yaşamadığımız ve teslimat takviminde bir sıkıntı olmadığı için çok mutluyuz” dedi.

Şahin, daha önce 2021 yılı için 2.5 milyar doz hedef belirlemişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …