Emekliler derneği başkanından muhalif emekli üyeye dayak iddiası!

TÜED Yüreğir Şubesinde emekli üyeye şube başkanının talimatıyla dernek üyesi olmayan ancak başkan Abdullah Çalık’ın yakını olan kişilerce dayak atıldığı iddiası emekliler derneği camiasında infiale yol açtı.

İddiaya göre çirkin olay, 28.01.2021 tarihinde Perşembe günü sabah saat 10.40 sıralarında Sarıçam Mahallesi Yüreğir Otogarının karşısındaki binada bulunan Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesinin olduğu katta meydana geldi. İddiaya göre darp olayını gerçekleştiren İ. K. T., M. T. ile dernek Başkanı Abdullah Çalık’ın kardeşi İ. Ç. tarafından işlendiği bildirildi.

Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi üyesi olduğunu bildiren M. Z. dernek binasında darp edilerek saldırıya uğradığını belirterek, “Gayesi emekliye hizmet olan dernek binasında nasipte dayak yemek de varmış demek ki. Hizmetten başka her türlü pis işlerin kol gezdiği dernekte darp edilerek saldırıya uğradım. Bana bu saldırıyı azmettiren Abdullah Çalık’tır.  Beni Abdullah Çalık’ın talimatıyla darp eden dernek üyesi olmayan İ. K. T., M. T. ile Dernek Başkanı Abdullah Çalık’ın kardeşi İ. Ç.’dir. Sözlü ve kaş göz işaretleriyle beni sürekli taciz edenlerle tartıştım. Bana küfür ettiler. Bunun üzerine görüntü almak istediğim telefonumu zorla elimden alarak beni darp ettiler. Video görüntüsünün büyük bölümünü sildiler. Bunların hepsi derneğin kamera kayıtlarında mevcuttur. Başkan Abdullah Çalık’ın delil niteliğinde olan kamera görüntülerini sileceğinden endişe ediyorum. Polisten kamera kayıtlarını almalarını talep ettim ancak polis bu talebimi dikkate almadı. Savcılığın delillerin kararmaması için kamera kayıtlarına el koymasını istiyorum.” dedi.

Dernek üyesi olmayan dernek binasının kötü niyetli bazı kişilerin uğrak yerine dönüştüğünü, başkan Abdullah Çalık’ın kendisine oy vermeyen muhalif olan üyeleri üye olarak görmediğini dile getiren emekli mağdur M. Z., “TÜED Yüreğir Şubesi dernek binasında odun kömür yüzünden her gün kavga çıkıyor. Emekliye hizmet yok. Zorbalıkla dernek yönetilmeye çalışılıyor. Darp edildiğimi polise bildirdim polis olay yerine gelmemek için adeta direndi. Şikayetçi oldum. Darp raporumu aldım. Pazartesi günü de savcılığa şikayet dilekçemi vereceğim. Beni hem darp hem de ölümle tehdit edenleri ve onları azmettiren TÜED Yüreğir Şube başkanı Abdullah Çalık’tan şikayetçi olacağım” dedi.

Öte yandan dernek binasında meydana gelen çirkin olayı kınadıklarını bildiren bazı üyeler ise,” Her kes kendisine yakışanı yapar. Kasap et derdinde koyun can derdinde. Emekli hizmet ve hak arayışı beklerken, yönetim emekli üyeyi emekli olmayan kişilere darp ettiriyor. Bu çirkin olayı kınıyoruz.” dediler.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …