“Türkiye, Charles Michel ile Ursula von der Leyen arasındaki kavganın mağduru”

İtalya Başbakanı Mario Draghi, AB’nin de ‘protokole uygundu’ dediği Beştepe’deki ‘koltuk ‘krizi’ hakkında Başkan Erdoğan için ‘diktatör’ ifadesini kullandı.

Draghi, uluslararası basında algı operasyonuyla ‘koltuk krizi’ diye verilen AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Beştepe’de Erdoğan’la görüşmesindeki oturma düzeniyle ile ilgili Başkan Erdoğan için ‘diktatör’ dedi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdi. AB Charles Michel’ın ekibi görüşme sonrası çıkan haberlerin ardından “Her şey protokole uygundu” açıklamasını yapmıştı.

Draghi “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Avrupa Komisyon Başkanı Ursula’ya davranışına katılmıyorum, Bu diktatörlere açık sözlü olmalıyız ama aynı zamanda ülkelerimizin çıkarları için işbirliği yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

AB YETKİLİSİNDEN “SORUN YOK” AÇIKLAMASI

Aslında dün Politico’ya konuşan Michel’in ekibi, “Her şey protokole uygundu” dedi. Başka bir AB yetkilisi ise, “Protokol neyse o yapıldı” demişti.

Ancak bu konu üzerinden Türkiye’yi vurmak isteyen yabancı medya, yayınlarında gerçeği yansıtmak yerine Ankara’nın kastı varmış gibi haberler yaptı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …