İsrail savaş kabinesi karıştı, ırkçı Ben-Gvir’e yumruklu saldırı

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, Gazze’ye yönelik saldırılar konusunda ciddi bir anlaşmazlık yaşadı. İkili arasında hararetli tartışmaların yaşandığı belirtildi.

Abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail zulmü sürüyor. 7 Ekim’den beri süren bombardımanlar sebebiyle binlerce sivil hayatını kaybederken on binlercesi ise yaralandı. İsrail’de dün yapılan Güvenlik Kabinesi toplantısında ise gerginlik had safhadaydı.

İsrail Güvenlik Kabinesi karıştı: Sözlerimi kesmeyi bırak

İsrail’in Walla haber sitesinde yer alan habere göre, Savaş Kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, Gazze’ye karşı yürütülen saldırılarda hükümeti “stratejik karar almamakla” suçladı.  Hükümetin gerekli adımları atması konusunda öneriler sunan Eisenkot’un sözlerini kesen Ben-Gvir ise “Sizi yeterince dinledik General.” dedi.

Ben-Gvir’e yumruklu saldırı

Ben-Gvir’e “Sözlerimi kesmeyi bırak.” şeklinde tepki gösteren Eisenkot da “Terliklerini çıkar.” ifadesiyle Tevrat’tan alıntı yaparak Ben-Gvir’e “sınırlarını aşmaması” uyarısında bulundu. Toplantı sırasında, Eisenkot’un zorunlu askerlik hizmetine alınmayan Ben-Gvir’e “asker kaçağı” diyerek yumruk savurduğu da aktarıldı.

Gallant ile Netanyahu da Gazze’nin idaresi konusunda karşı karşıya gelmişti

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, 15 Mayıs’ta Tel Aviv’de düzenlediği basın toplantısında, uzun zamandır Gazze’de Hamas’a alternatif bir yönetim bulma yönünde çalışmanın gerekli olduğunu söylediklerini ancak herhangi bir karşılık alamadıklarını belirtmişti.

Gallant, “Ordunun planı tartışmaya açılmadı, daha da kötüsü yerine hiçbir alternatif getirilmedi. Gazze’de askeri-sivil bir rejim, İsrail için kötü ve tehlikeli bir alternatiftir.” demişti.

Gazze’de askeri bir yönetimin kurulmasını kabul etmeyeceğini belirten Gallant, Netanyahu’ya, konuya ilişkin bir karar vermesi ve İsrail’in Gazze Şeridi’nde sivil-askeri bir rejimin olmayacağını ilan etmesi ve Hamas’a alternatif bir yönetimi teşvik etmesi çağrısında bulunmuştu.

Başbakan Netanyahu ise X sosyal medya platformundan paylaştığı videoda Gallant’ın eleştirilerine, “Hamas var olduğu sürece başka hiçbir aktör Gazze’yi yönetemeyecek, kesinlikle Filistin yönetimi değil.” ifadeleriyle cevap vermişti.

Hamas yenilene kadar “ertesi gün” tartışmalarının “anlamsız” olduğunu savunan Netanyahu, “Hamas’ın Gazze’yi askeri olarak idare etmediği netleşene kadar hiçbir aktör kendi güvenliği korkusuyla Gazze’nin sivil yönetimini tek başına kabul etmeye hazır olmayacak.” iddiasında bulunmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kışlasız bedelli olur mu?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, kışlasız bedelli askerlik uygulamasının gündemde olmadığını söyledi. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası …

Bir yanıt yazın