Azerbaycan S-300’ü bu taktikle vurdu

Azerbaycan Ordusu, Ermenistan’a ait S-300’lerin konumunu nasıl tespit etti ve nasıl yok etti? SSCB üretimi 100 bin dolarlık Antonov A-2 uçakları “insansız” haline getirildi ve S-300’ler tarafından düşürülmesine izin verildi. S-300’lerin konum tespiti sonrası İsrail üretimi kamikaze drone’lar harekete geçerek Rus sistemlerini yok etti.

Azerbaycan Ordusu, Ermenistan’ın tacizleri sonrası 27 Eylül 2020’de işgal altındaki topraklarına girerek, 44 gün içinde Erivan’ı tarihi hezimete uğrattı. İki ülke, Moskova’daki görüşme sonrası ateşkes imzaladı ve Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekildi.

Dağlık Karabağ’daki savaşta en çok dikkat çeken iki konu vardı. Türk yapımı S/İHA’ların başarısı ve Rus sistemlerinin kolaylıkla yok edilmesi.

Middle East Eye’ya (MEE) konuşan Azerbaycanlı yetkili, Rus S-300 hava savunma sistemini nasıl imha ettiklerini anlattı.

Yetkili, Bakü’nün ilk başta gizli ve tespit edilmesi zor olan S-300’leri bulmakta sıkıntı çektiğini söyledi.

Yetkiliye göre çözüm basitti. Azerbaycan’ın Rus yapımı sistemleri cezbetmek ve tanımlamak için sahte bir uçağa ihtiyacı vardı.

Azerbaycan, SSCB üretimi 100 bin dolarlık Antonov A-2 uçaklarını kullanma kararı aldı ve bunları “insansız” hale getirdi.

Azeri mühendisler daha sonra, bu uçakları düşman sahasına gönderdi. S-300’ler radarlarında bu uçakları görmesiyle kendini otomatik olarak aktif etti ve Azerbaycan’ın yerlerini tespit etmesini sağladı.

En son ise İsrail yapımı “Harop” yani kamikaze İHA’lar devreye girdi ve sistemleri imha etti.

“DERS NİTELİĞİNDE YÖNTEM”

“Rus Ordusu tıpkı Ermeniler gibi, radarda bir tehdit görmedikçe sistemlerini etkinleştirmez” diyen Türk düşünce kuruluşu EDAM’ın direktörlerinden Can Kasapoğlu, Bakü’nün kullandığı yöntemin ders niteliğinde olduğunu kaydetti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …