ABD çıkarmasına Yunanistan’dan papazlı provokasyon

ABD’nin Batı Trakya’daki Kaval yakınlarında tatbikat gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen tatbikata ilişkin servis edilen görüntülerde, askerlerin arasındaki papazlar dikkat çekti

Yunanistan’ın Türkiye sınırında gerçekleştirdiği provokasyonlara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. ABD ve Yunan ordusunun, geçen hafta NATO operasyonları kapsamında Batı Trakya’daki Kavala yakınlarında gerçekleştirdiği tatbikata ilişkin görüntüler yayınlandı. Yayınlanan görüntülerdeki bir detay dikkatleri çekti.

Resmi internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarda, askerlerin arasında sınır hattı yakınlarında papazların bulunduğu gözlendi.

Gazetenin Yunanca versiyonunda ‘ABD Doğu Akdeniz’de Yunanistan’ı seçiyor’ manşeti tercih edilirken, İngilizce edisyonunda ise ‘ABD ve Yunanistan askeri iş birliğini artırıyor’ denildi.

Yunan medyasından bir gazete, ABD’ye dört ayrı üs daha verileceğini ve Yunanistan Savunma Bakanlığı’nın Pentagon’a seçim yapması için 22 seçenek sunacağını yazdı.

Öne çıkan ilk yer, batıdaki Andravida hava üssü. Son aylarda Yunanistan’ın uluslararası hava tatbikatlarına ev sahipliği yapan Andravida’dan, ABD’ye ait F-15 ve F-16 savaş uçakları ile KC-135 tanker uçakları da havalandı.Girit Adası’ndaki Suda Üssü’nde konuşlanan ABD özel kuvvetler askerleri için yedek üs olarak ise kuzeydeki Selanik yakınlarında bulunan Rentina öne çıkıyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …