Yunanistan Ayasofya için yasta!

Ayasofya Camii’nde ilk namazın kılınmasının ardından Yunanistan yas ilan ederek bayraklarını yarıya indirdi. Kiliselerden çan sesleri yükseldi.
Danıştay kararının ardından Ayasofya Camii’nde ilk namaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti. 86 yıl sonra ilk Cuma namazının kılındığı Ayasofya Camii’nin tarihi gününde Yunanistan yasa boğuldu.
HÜZÜN ÇANLARI ÇALDILAR
İlk namazın kılınmasının ardından yas ilan edilen Yunanistan’da kilise önlerindeki bayraklar yarıya indirilerek, hüzün çanları çalındı.
YUNAN’IN KARA GÜNÜ
Agrinio ve Patras kentlerindeki kiliselerden matem çanları çalınırken, akşam saatlerinde de ilahiler okunacağı duyuruldu. Yunan dünyası için “kara bir gün” yaşandığını belirtildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Narin Güran Davasında Şok Karar: Nevzat Bahtiyar’a 17 Yıl Hapis!

Türkiye’nin gündeminde uzun süre yer eden ve kamuoyunun yakından takip ettiği Narin Güran cinayeti davasında …

Bir yanıt yazın