Zincirleme yangın

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bulunan atık boya geri kazanım tesisi İspet Petro Kimya’nın üretim bölümünde, dün saat 03.00 sıralarında kazan patladı. Patlamayla çıkan alevler kısa sürede fabrikayı sardı. İtfaiyenin müdahalesine rağmen alevler içinde yanıcı maddelerin bulunduğu bahçedeki tankere ulaştı. Tankerin de patlamasıyla yangın yan tarafta bulunan otomotiv yan sanayi üretim fabrikasının deposuna sıçradı. Kontrol altına alınamayan alevler bir tavuk firmasının kesim tesisine sıçradı. Saat 09.00 sıralarında üç tesisin de kullanılamaz hale geldiği yangında, itfaiye aracı da yandı. Yangında 3 kişi de hafif yaralandı. Soğutma çalışmaları sürerken, yangın sırasında kullanılan su, içine karışan kimyasal atıklarla birlikte bölgeden geçen Kiraz Deresi’ne aktı. Bunun üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Dairesi Başkanlığı ekipleri, atık suların İzmit Körfezi’ne ulaşmasını engellemek için dereye bariyer kurdu.

Kaynak: sabah.com

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Galatasaray’da Muslera ile anlaşma sağlanamadı

Galatasaray, tecrübeli kaleci Fernando Muslera’nın sözleşmesini uzatmak için çalışmalarını sürdürürken bir süredir devam eden görüşmelerden …

Bir yanıt yazın