YSK’dan KHK’lı başkanlara mazbata yok” açıklaması!

YSK’dan mazbata açıklaması geldi. KHK ile ihraç edilenler seçilmiş dahi olsa mazbata alamayacak. Mazbatanın yarışı ikinci sırada tamamlayan isimlere verileceği bildirildi.

üksek Seçim Kurulu, KHK ile ihraç edilen ve belediye başkanı seçilen HDP’li adayların belediye başkanı mazbatasının verilemeyeceğine karar verdi.

HDP’nin Diyarbakır’da en güçlü olduğu yerlerden birisi olan Bağlar Belediye Başkanlığı seçiminde en yüksek oyu alan Zeyyat Ceylan, öğretmen olarak görev yaparken çıkarılan KHK ile ihraç edildi. Yine Van Tuşba’da seçimi önde tamamlayan Yılmaz Berki, Edremit’te Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Çaldıran’da Leyla Atsak’ın KHK ile ihraç edildiği ortaya çıktı.

AK PARTİLİ ADAYLAR MAZBATA ALACAK

Van’ın Edremit ilçesinde HDP’li Gülcan Kaçmaz Sayyiğit’ın yerine AK Parti adayı İsmail Say, Tuşba ilçesinde HDP’li Yılmaz Berki yerine AK Parti adayı Salih Akman ve Çaldıran ilçesinde HDP’li Leyla Atsak yerine AK Parti Şefik Ensari’ye mazbata verilecek.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde seçilen HDP’li Zeyyat Ceylan yerine ise AK Parti’nin adayı Hüseyin Beyoğlu’na mazbata verilecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın