YSK’dan KHK kararına takılanlara “mazbata verilsin itirazına” ret

YSK, KHK ile ihraç edilenlere mazbata verilmemesi, mazbataların en çok oy alan ikinci adaya verilmesi yönündeki karara yapılan itirazı reddetti.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilenlere mazbata verilmemesi, mazbataların ikinci en çok oy alan adaya verilmesi yönündeki karara HDP’nin yaptığı itirazı reddetti.
HDP’NİN İTİRAZINA RET
Bazı ilçelerde seçimi kazanan adayların KHK ile meslekten ihraç edilmeleri nedeniyle YSK’ye itirazda bulunulmuş, YSK de KHK ile ihraç edilen ve belediye başkanı seçilen adaylara mazbata verilmemesine karar vermişti. Bu adaylar yerine ikinci en çok oyu alan adaya mazbata verilmesi kararlaştırılmıştı. HDP, YSK’nin bu kararına itiraz etti. HDP’nin itirazını bugün görüşen YSK, talebi oy çokluğuyla reddetti.
NE OLMUŞTU?
Yüksek Seçim Kurulu, KHK ile ihraç edilen ve belediye başkanı seçilen HDP’li adayların belediye başkanı mazbatasının verilemeyeceğine karar vermişti.
HDP’nin Diyarbakır’da en güçlü olduğu yerlerden birisi olan Bağlar Belediye Başkanlığı seçiminde en yüksek oyu alan Zeyyat Ceylan, öğretmen olarak görev yaparken çıkarılan KHK ile ihraç edilmişti. Yine Van Tuşba’da seçimi önde tamamlayan Yılmaz Berki, Edremit’te Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Çaldıran’da Leyla Atsak’ın KHK ile ihraç edildiği ortaya çıkmıştı.
AK PARTİLİ ADAYLAR MAZBATA ALACAK
Van’ın Edremit ilçesinde HDP’li Gülcan Kaçmaz Sayyiğit’ın yerine AK Parti adayı İsmail Say, Tuşba ilçesinde HDP’li Yılmaz Berki yerine AK Parti adayı Salih Akman ve Çaldıran ilçesinde HDP’li Leyla Atsak yerine AK Parti Şefik Ensari’ye mazbata verilecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fahiş fiyat ile mücadelede “Rekabet Kanunu”nda değişiklik yapılacak

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Fahiş fiyat artışına karşı alt sınır uygulaması, 2020’de çıkan kanunda 10 …

Bir yanıt yazın