Yasin Aktay: PYD vahşette IŞİD’den geri kalmıyor

Yasin Aktay, IŞİD’in hiç mantığı yokken saldırdığı bölgelere ABD uçaklarının desteğiyle PYD’ye yol verildiğini yazdı.

PYD’nin ele geçirdiği yerde terör ve vahşet bakımından IŞİD’den geri kalmadığını savunan yazar, bu durumun IŞİD’i şeytanlaştırma işlemini yürüten PR’cılar tarafından gizlendiğini düşünüyor.

PYD’nin Akçakale’nin tam karşısında bulunan Azez’i ele geçirmesi dikkatleri yeniden Suriye’nin kuzeyine çevirdi. Arap nüfusa yönelik etnik temizlik başlatıldığı iddia ediliyor.

PKK’nın Suriye uzantısı olarak nitelenen PYD’nin son dönemdeki rahat ilerleyişi tartışma konusu oldu. Siirt’ten milletvekili seçilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Yeni Şafak’taki “Tezgahın kod adı: IŞİD” başlıklı yazısında Suriye’de olup biteni kendi penceresinden böyle anlattı:

IŞİD, ESAD VE KOALİSYON GÜÇLERİ PYD’YE ALAN AÇIYOR

“Tel Abyad operasyonuyla birlikte açığa çıkan tezgah, IŞİD’in şu anda Esad ve koalisyon güçlerinin kontrolünde PYD’ye alan açmasıdır. Tezgah şöyle işliyor:

Alabildiğine şeytanlaştırılmış, kendi şeytanlaştırılmasına da bizzat kendisi gereken desteği vermiş olan IŞİD ile savaşmakla ABD’nin gözünde kahramanlaştırılan PYD her türlü desteği alıyor.

ÖNCE IŞİD HİÇ MANTIĞI YOKKEN SALDIRIYOR

PYD’nin girmesi gereken yere önce IŞİD, hiç bir mantığı ve gereği yokken saldırıyor ve ele geçiriyor, bir de bayrağını dikiyor. Belki bir kaç cinayet, katliam görüntüsünden sonra koalisyon güçlerinin hava desteği ile PYD güçlerine yol veriliyor. PYD’lilerin gelmesiyle IŞİD militanlarının bölgeyi terk etmesi bir oluyor.
PYD’nin ele geçirdiği yerde terör ve vahşet bakımından IŞİD’den asla geri kalmadığı bir gerçek, ama bunlar IŞİD’i şeytanlaştırma işlemini yürüten PR’cılar tarafından kolaylıkla gözardı ettirilebiliyor.

ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISINA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİYOR

Bu oyunun aynısını Irak’ta PYD’nin rolünü İran destekli Şii milislere vererek oynuyorlar. Orada da çalıştıkları Şii milisler de tıpkı PYD gibi, insanlık tarihinin görebileceği en vahşi, en acımasız ve en insanlık dışı katliamlara, tecavüzlere imza atıyorlar. Ama bütün bu yaptıkları IŞİD’le mücadele hatırına gözardı edilebiliyor. Teröristlerden kendi çıkarlarına hizmet edenleri kolaylıkla özgürlük veya bağımsızlık savaşçısına dönüştürülebiliyor.

Neticede bir etnik temizlik ve bölge coğrafyasının yeniden dizaynı tehcirlerle, katliamlarla gerçekleştirilmiş oluyor. Bölgedeki dizaynın önemli bir gayesi de Türkiye ile Bölge arasında kalın bir izolasyon duvarı örmek. Belki de bir Selahaddin Eyyübi Rolünü yakıştırdıkları Türkiye’nin önünü böylece kesmek.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP Hatay’da sliniyor mu? Optimar’a göre Lütfü Savaş 10 puan fark yedi

Tüm tepkilere rağmen CHP’nin Hatay’da yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş, son ankette AK Parti adayının …

Bir yanıt yazın